Sitemap | Zoeken | Disclaimer | Contact

Technosoft, opgericht in 1977, is een internationaal opererende autonome Nederlandse software onderneming, marktleider binnen haar kernactiviteit, al decennia groeiend, met vestigingen in enkele Europese landen van waaruit meer dan 1200 klanten bediend worden.

U bevindt zich hier : Nederland > Over ons > Actueel > De waarde van gecertificeerde software

Actueel

De waarde van gecertificeerde software

Waarom is dit belangrijk?

Technosoft is voorstander van het certificeren van Rekenprogrammatuur. Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO®productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds twee jaar (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd! In dit artikel vindt u meer informatie over gecertificeerde Rekenprogrammatuur en hoe u hier als gebruiker van de Technosoft programmatuur uw voordeel mee kan doen.

Wat heeft u aan het KOMO® Productcertificaat?

  • Zekerheid bij constructief advies:
  • Vertrouwen door bevoegd gezag:
  • Efficiëntie bij uw werk met gevalideerde software
  • Concurrentie voordeel door bewijs van professioneel gereedschap
  • Bij andere markten (producten) gebruikelijk en dus ook voor software
  • Privatisering controlerende instanties biedt mogelijkheden

Certificering Rekensoftware

Kiwa is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt. Kiwa creëert vertrouwen in organisaties, producten, diensten, processen, management-systemen en medewerkers door de kwaliteit van alles wat organisaties doen zichtbaar en meetbaar te maken. Zo helpt Kiwa organisaties de kwaliteit te verbeteren.

Met een KOMO® productcertificaat laat een organisatie zien efficiënt en veilig te werken, dat (werk)processen beheerst worden en dat gestreefd wordt naar een duurzame onderneming. Zo verkleint een organisatie risico's en verbetert de kwaliteit van een bedrijf, producten en medewerkers. Een onafhankelijke derde partij zoals Kiwa ziet erop toe dat dat zo blijft.

Beoordelingsrichtlijn productcertificaat voor Rekensoftware voor betonconstructies (BRL 0207)

Dit productcertificaat is geïntroduceerd naar aanleiding van de introductie van de Eurocode reeks in Nederland die sinds 2011 door het Bouwbesluit worden aangestuurd. De beoordeling van de rekensoftware is gebaseerd op de productomschrijving en de gebruikershandleiding, zoals de leverancier deze op dient te stellen. Door middel van testdocumentatie toont de leverancier aan dat zijn rekensoftware voldoet aan hetgeen in de productomschrijving en de gebruikershandleiding is opgenomen. De beoordelingsrichtlijn stelt eisen aan de productomschrijving de gebruikershandleiding en aan het testplan van de leverancier. De op basis van deze BRL 0207(Beoordelingsrichtlijn) af te geven kwaliteitsverklaring wordt aangeduid als KOMO® productcertificaat.

U kunt een uitgebreide beschrijving van wat de certificering inhoudt en hoe deze in zijn werk gaat aanvragen bij het Technosoft CSC.


Terug

01-03-2017