Home Rekensoftware producten 2D Rekensoftware

2D Rekensoftware

“Marktleider in 2D Rekensoftware voor constructeurs”

Technosoft levert onder meer 2D rekensoftware aan constructieve ingenieursbureaus, architecten, tekenbureaus, maar ook aan betonfabrieken, bouwbedrijven, staalbouw en de overheid.

Technosoft maakt sinds 1977 2D rekensoftware voor constructieve ingenieursbureaus, architecten, tekenbureaus, maar ook voor betonfabrieken, bouwbedrijven, staalbouw en de overheid. Deze software is onder te verdelen in de volgende producten:

Technosoft - RaamwerkenRaamwerken

De populairste 2D rekensoftware bestemd voor het constructieve ontwerp van staal-, beton- en houtconstructies.

Liggers

Rekensoftware voor het constructief ontwerp van stalen, betonnen en houten balken over meerdere steunpunten.

Technosoft BalkroostersBalkroosters

Gebruiksvriendelijke rekensoftware voor het ontwerp van wapening en optimaal plaatsen van funderingspalen. Ook voor het ontwerp van staalconstructies (luifels en daken).

Technosoft-VerbindingenVerbindingen

Rekensoftware voor het maken van detailberekeningen van de meest gangbare aansluitingen van stalen profielen.

Constructieve tools

 • Construct
 • Kolomwapening
 • MN-Kappa
 • Wapeningstabellen

Geotechniek

 • Paalfunderingen
 • Damwanden
 • Funderingen op staal

Naast deze software, ontwikkeld en onderhouden in Nederland, is Technosoft leverancier van de 3D FEM rekensoftware AxisVM en 3Muri.

 • Van eenvoudige tot complexe constructies
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede ondersteuning
 • Duidelijke uitvoer

Rob Rekers - Sales manager

Al sinds 1977 ontwikkelen wij constructieve rekensoftware voor constructeurs bij onder andere constructeurs- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven en overheden. Na gestage groei maakten wij in het begin van het Windows-tijdperk de sprong naar marktleiderschap in 2D rekensoftware. Door 3 jaar geleden als eerste in Nederland onze software KOMO gecertificeerd te hebben, doen we die positie ook gestand: 40 jaar 2D rekensoftwareontwikkeling van Nederlandse bodem – dat is zo en dat blijft zo -  van topkwaliteit.

Met de verkoop van 3D rekensoftware van AxisVM en specialistische aardbevingssoftware zijn we inmiddels ook marktleiders geworden. Dit houdt ons ook verder in de actualiteit en bevestigt die positie naar onze groeiende klantenkring, die kiest voor zekerheid.

Werken met 2D rekensoftware in de praktijk

 • Aannemers & Architectenbureaus

  Aannemers & Architectenbureaus

  In de markt zijn er aannemers en architecten die het constructief advies zelf geven. Denk bijvoorbeeld aan aannemers die projectmatig bouwen. Dan kan het qua capaciteit en communicatie handig zijn om zelf het constructieve advies te verzorgen. Liggers wordt daarbij gebruikt voor het ontwerpen van balken over meerdere steunpunten door de constructeur.
  A
 • Ingenieursbureaus

  Ingenieursbureaus

  Ingenieursbureaus worden betrokken vanaf de ontwerpfase van een constructie. Balkroosters wordt daarbij toegepast voor het ontwerpen van funderingen en luifels. Op basis van het ontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever komt het ingenieursbureau met een constructief advies wat een onderdeel is van het kunnen verkrijgen van een bouwvergunning. In het ontwerpproces speelt BIM-en een belangrijke rol. BIM staat voor "Building Information Modelling" (of ook wel in het Nederlands vertaald naar Bouw Informatie Model) en is een geïntegreerd proces waarin alle disciplines in de bouw (zoals opdrachtgever, architect, installateur en constructeur) een project in het ontwerp digitaal met bewerken en gegevens met elkaar uitwisselen.
  I
 • Controlerende instanties

  Controlerende instanties

  Voor het verkrijgen van een bouwvergunning dient een opdrachtgever een bouwaanvraag te doen waarin aangetoond is dat aan het bouwbesluit voldaan is. Een onderdeel daarvan is de constructieve berekening volgens de Eurocodes. Controlerende instanties (ook wel bouwtoezicht genoemd), bestaande uit gemeentes, provincies en omgevingsdiensten gebruiken Raamwerken voor het controleren van deze bouwaanvragen, namelijk het controleren van berekeningen van ingenieursbureaus. Het kabinet van Rutte heeft in 2017 een wetsvoorstel voor "Privatisering van bouwtoezicht" ingediend. Deze wet is vooralsnog uitgesteld. Gemeenten blijven daarmee dus verantwoordelijk voor het toezicht op de bouw.
  C

Nieuws en blogs over 2D rekensoftware

Wilt u meer weten over de markt van 2D rekensoftware en de laatste ontwikkelingen? Kijk eens naar onze nieuwsberichten en blogs hierover.

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop