Wat is DevOps?
DevOps staat letterlijk voor het samenbrengen en optimaliseren van ontwikkeling (Dev) en operaties (Ops). Dit procesmodel beoogt ontwikkeling, kwaliteitsborging en exploitatie samen te laten smelten tot een continue eenheid van processen. Deze methodologie is een essentiële uitbreiding van de agile ontwikkeling systematiek en continuous delivery.
- DevOps is tegenwoordig een van de meest besproken onderwerpen in de agile softwareontwikkelingswereld. Veel marktleiders gebruiken DevOps om softwareontwikkeling en QA-processen te optimaliseren. Het gebruik van DevOps verhoogt de prestaties, het zakelijk succes en het concurrentievermogen van uw bedrijf.
- Technosoft heeft specialisten op dit gebied, die u kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van uw DevOps. Als eerste stap kan advies van een Technosoft DevOps-ingenieur uitkomst bieden.
Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD)
Dit proces doorloopt een continue proces van stappen.

-
- Softwareontwikkelaars schrijven meerdere keren per dag code in kleine blokjes zodat het gemakkelijk kan worden getest.
- Continu geautomatiseerd testen en integreren. Een kwaliteitsbewakingsteam bepaalt hoeveel code moet worden getest met automatiseringstools zoals Selenium, Ranorex, UFT, etc. De integratie (Continuous In
- tegration) gebeurt met behulp van specifieke tools zoals bijvoorbeeld Jenkins, GitLab CI, Bamboo en TeamCity.
- Continuous Deployment. In dit stadium wordt de geteste code opgeleverd om in productie te gaan. Ook hierbij kan automatisering van deze
- processen een rol spelen. Er zijn verschillende geautomatiseerde tools die ontwikkelaars kunnen gebruiken voor nieuwe releases, zoals Chef, Puppet, Azure Resource Manager en Google Cloud Deployment Manager.
- Continuous Feedback. De laatste fase van de DevOps-levenscyclus is de algehele bewaking van het proces en de terugkoppeling naar de softwareontwikkeling. Problemen kunnen worden geïdentificeerd en de feedback van het team en de gebruikers wordt geanalyseerd om eventuele onjuistheden te melden. Door dit terug te koppelen aan de ontwikkelaars, kan het product continue verbeterd worden.
Door dit proces continue te doorlopen en voor een groot deel te automatiseren, is het mogelijk om sneller en te werken en de kwaliteit van de applicatie te verbeteren.