Architecten

“Software voor Architecten”

Sinds 1977 marktleider als leverancier van management- reken- en tekensoftware. Software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die u begrijpen.

Tijdens de ontwerpfase van een bouwwerk worden veel documenten, tekeningen, berekeningen en e-mails uitgewisseld. Het is belangrijk om dit goed te managen. Technosoft levert verschillende software oplossingen voor architecten, gemaakt door ervaren ingenieurs die weten hoe het ontwerpproces in de bouw verloopt. Wij leveren niet alleen gereedschap voor de architect en constructeur, maar ook oplossingen voor actuele onderwerpen als:

 • “BIM-en”
 • Managen van projecten
 • Gereedschap voor uw eigen ingenieursafdeling
 • De waarde van gecertificeerde software

Hieronder kunt u lezen over deze onderwerpen en hoe wij trachten zoveel mogelijk te ondersteunen bij wat er speelt bij architecten.

“Virtueel bouwen – Hoe wisselt u informatie uit?”

Steeds meer verdwijnt de papieren uitwisselingsstroom van bouwtekeningen. Ook wisselen ingenieurs en architecten steeds vaker bouwtekeningen digitaal uit. Dit wordt ook wel virtueel bouwen genoemd.

Virtueel bouwen betekent informatie- en kennisuitwisseling door middel van Building Information Model (BIM). De effecten op het gebied van efficiency verbetering, kostenbesparing en verminderen van de kans op fouten zijn evident. Technosoft rekensoftware (zowel in 2D als in 3D oplossingen) biedt de mogelijkheid voor het uitwisselen van gegevens door middel van IFC en DXF. Zo wordt directe uitwisseling met bijvoorbeeld Tekla, Revit en AutoCAD eenvoudig en kunt u informatie van uw ontwerp gemakkelijk aanleveren bij ingenieurs die gebruik maken van onze rekensoftware binnen het BIM proces.

“Software voor het managen van projecten”

Technosoft ontwikkelt al ruim vijftien jaar projectmanagementsoftware, gericht op organisaties met een projectmatige structuur. Ingenieursbureaus, architectenbureaus, bouwmanagementbureaus en projectontwikkelaars gebruiken de projectmanagement software van Technosoft, om projecten en organisatie in goede banen te leiden.

Grip

Grip vormt de essentiële beheerfactor voor leidinggevenden en hun medewerkers. De feiten uit rapportages van medewerkers zijn compleet: tijd, geld, capaciteit, productie, documentenbeheer, deadlines, aan- en afwezigheid, voortgang, (tussentijds) resultaat. Grip levert de output die u vereist. Met overzichten en documenten kan er gestuurd worden op uren, tijd en geld.

“Gereedschap voor uw eigen constructie afdeling”

Heeft u eigen constructeurs in dienst, dan bent u bij Technosoft op het juiste adres als het gaat om het gereedschap voor de constructeurs binnen uw ingenieursafdeling.

Naast 2D en 3D berekeningen voert de constructeur veel uiteenlopende detailberekeningen uit. Technosoft biedt hiervoor Constructieve tools voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- en metselwerk constructies.

Door de modulaire opbouw kunt u zelf bepalen welke detailberekeningen u in huis wilt halen:

 • Construct Algemeen, Beton, Staal, Hout en Metselwerk
 • Kolomwapening Beton en Brandwerendheid
 • MN Kappa
 • Wapeningstabellen

Voor speciale aandachtsgebieden als aardbevingen en geotechniek biedt Technosoft tevens een compleet rekensoftware pakket.

Alle modules zijn op proef aan te vragen. Zo weet u vooraf beter wat u koopt!

“De waarde van gecertificeerde software”

Waarom is dit belangrijk voor uw organisatie?

Technosoft is voorstander van het certificeren van Rekenprogrammatuur. Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd! In de pdf op deze pagina vindt u meer informatie over gecertificeerde Rekenprogrammatuur en hoe u hier als bedrijf van de Technosoft programmatuur uw voordeel mee kan doen.

 • 40 jaar ervaring met software ontwikkeling en testen
 • 1.000+ klanten in diverse sectoren
 • 75% marktaandeel binnen onze activiteiten
 • 8+ score van onze klanten op onze service
 • 1ste in Nederland met gecertificeerde software

Meer weten over rekensoftware?

Bekijk onze trainingen

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop