Betonfabrieken

“BIM georiënteerde Reken- en tekensoftware voor en door ingenieurs”

Sinds 1977 marktleider als leverancier van rekensoftware bij prefab beton leveranciers. Software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die u begrijpen.

De bouw zit weer in de lift en de vraag naar betonproducten volgt deze trend. Uitbreiding van capaciteit op korte termijn is lastig, maar er kan wel sneller gewerkt worden door het verder automatiseren van ontwerp- en productieprocessen. Door onze lange ervaring met het ontwikkelen van reken- en tekensoftware voor het ontwerp van betonconstructies, hebben wij software ontwikkeld die naadloos aansluit bij uw praktijk. Snel en betrouwbaar rekenen is dan ook de kern van onze oplossingen.De bouw zit weer in de lift en de vraag naar betonproducten volgt deze trend. Uitbreiding van capaciteit op korte termijn is lastig, maar er kan wel sneller gewerkt worden door het verder automatiseren van ontwerp- en productieprocessen. Door onze lange ervaring met het ontwikkelen van reken- en tekensoftware voor het ontwerp van betonconstructies, hebben wij software ontwikkeld die naadloos aansluit bij uw praktijk. Snel en betrouwbaar rekenen is dan ook de kern van onze oplossingen.

Naast onze standaard oplossingen ontwikkelen wij ook veel maatwerk voor onder andere de betonindustrie.

“Maatwerkoplossingen”

Naast onze standaard oplossingen voor betonfabrieken en prefab beton leveranciers zoals, Liggers en AxisVM Voorspanning, ontwikkelen wij bijvoorbeeld ook de paalberekeningssoftware voor AB-FAB. Deze software houdt rekening met zaken als transport- en hijsbelastingen van de funderingspalen. Voor meer informatie en verkoop van deze software kunt u terecht bij AB-FAB.

“Totaaloplossing voor voorgespannen liggers”

Naast een totaaloplossing voor gewapende betonconstructies in Raamwerken, Liggers, Balkroosters en in de Constructieve tools heeft Technosoft 2 modules voor het ontwerpen van voorgespannen liggers:

 • “Liggers Voorspanning” voor voorgespannen liggers met aanhechting
 • “AxisVM Voorspanning” voor liggers met nagerekt voorspanstaal met of zonder aanhechting.

Voordelen van deze modules zijn:

 • Laagdrempelige invoer
 • Snelle rekentijd
 • Duidelijke uitvoer
 • Kiwa gecertificeerd

Deze modules zijn op proef aan te vragen. Zo weet u vooraf beter wat u inkoopt!

“De waarde van gecertificeerde software”

Waarom is dit belangrijk voor uw organisatie?

Technosoft is voorstander van het certificeren van Rekenprogrammatuur. Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd! Als bouwmateriaal en materiaal gecertificeerd moet worden, waarom dan niet ook rekensoftware! In de pdf op deze pagina vindt u meer informatie over gecertificeerde Rekenprogrammatuur en hoe u hier als bedrijf, gebruik makend van de Technosoft programmatuur, uw voordeel mee kan doen.

“Virtueel bouwen – Hoe wisselt u informatie uit?”

Virtueel bouwen betekent informatie- en kennisuitwisseling door middel van Building Information Model (BIM). De effecten op het gebied van efficiency verbetering, kostenbesparing en verminderen van de kans op fouten zijn evident. Technosoft rekensoftware (zowel in 2D als in 3D oplossingen) biedt de mogelijkheid voor het uitwisselen van gegevens door middel van IFC en DXF. Zo wordt directe uitwisseling met bijvoorbeeld Tekla, Revit en AutoCAD eenvoudig en kunt u onze rekensoftware inzetten binnen het BIM proces.

 • 40 jaar ervaring met software ontwikkeling en testen
 • 1.000+ klanten in diverse sectoren
 • 75% marktaandeel binnen onze activiteiten
 • 8+ score van onze klanten op onze service
 • 1ste in Nederland met gecertificeerde software

Dit is wat klanten zeggen over …..

Dankzij Technosoft toetsen wij al decennia lang op een efficiënte manier onze ontwerpen. Wij doen dit in verschillende branches. De software van Technosoft geeft ons de mogelijkheid om constructies snel en duidelijk te toetsen en te documenteren.
Verhoeven en Leenders - Leon Leenders
Directeur eigenaar

Meer weten over maatwerk software?

Bekijk onze trainingen

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop