Overheid

“Gecertificeerde Rekensoftware voor en door ingenieurs”

Sinds 1977 marktleider als leverancier van rekensoftware bij overheidsinstellingen. Gecertificeerde software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die uw veiligheidsbelang begrijpen.

Kwaliteit is waar Technosoft zich sinds 1977 mee bezig houdt bij het ontwikkelen van software voor constructieve berekeningen. Onze rekensoftware wordt daarom door ervaren ingenieurs ontwikkeld. In Nederland werkt het grootste marktaandeel van ingenieursbureaus en controlerende organen, zoals bouw en woningtoezicht, met onze rekensoftware. Dat komt de communicatie tussen deze partijen ten goede. Kwaliteit is waar Technosoft zich sinds 1977 mee bezig houdt bij het ontwikkelen van software voor constructieve berekeningen. Onze rekensoftware wordt daarom door ervaren ingenieurs ontwikkeld. In Nederland werkt het grootste marktaandeel van ingenieursbureaus en controlerende organen, zoals bouw en woningtoezicht, met onze rekensoftware. Dat komt de communicatie tussen deze partijen ten goede.

Ingenieursbureaus draaien productie met onze rekensoftware, terwijl de overheid onze rekensoftware inzet om het werk van de ingenieursbureaus te controleren. Dit wezenlijke verschil maakt het dat Technosoft naast het leveren van software de volgende specifieke oplossingen en activiteiten aanbiedt die aansluiten bij de overheid:

  • De controlebundel
  • Handige uitbreidingen op de controlebundel
  • Gecertificeerde software
  • Trainingen

Hieronder leest u over deze actualiteiten en hoe wij bij de actualiteiten de overheid zo optimaal mogelijk ondersteunen.

“De controlebundel”

Bouwvergunningen worden aangevraagd bij de overheid. Het controleren van het constructief ontwerp door ingenieursbureaus is daarbij van uiterst belang. Daarom biedt Technosoft 2 varianten van de controlebundel aan. Deze bundels bevatten een scala van onze rekensoftware producten, zodat u een aangeleverde werk van ingenieursbureaus één op één kunt controleren.

“Handige uitbreidingen op de controlebundel.”

Naast 2D en 3D berekeningen voeren ingenieursbureaus veel uiteenlopende detailberekeningen uit. Technosoft biedt hiervoor Constructieve tools voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- en metselwerk constructies. De belangrijkste tools zitten ook in de controlebundels.

Voor 3D berekeningen levert Technosoft AxisVM 3D FEM rekensoftware.

Naast bovengenoemde oplossingen hebben wij ook een speciale tool voor het maken van spreadsheets. CodeForm is sterk verbeterde versie van Excel die alle berekeningen transparant maakt. Zo kunt u inzichtelijk schaduwberekeningen opstellen ten behoeve van bijsturing van ingenieursbureaus doordat alle formules mathematisch zijn uitgeschreven.

Een aanvullende module op CodeForm is CodeProof. Deze module bevat een groot scale aan reeds uitgewerkte Eurocode normartikelen.

AxisVM, CodeForm en CodeProof zijn op proef aan te vragen. Zo weet u vooraf beter wat u inkoopt!

“De waarde van gecertificeerde software”

Waarom is dit belangrijk voor uw organisatie?

Technosoft is voorstander van het certificeren van Rekenprogrammatuur. Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd! In de pdf op deze pagina vindt u meer informatie over gecertificeerde Rekenprogrammatuur en hoe u hier als overheidsinstelling, gebruik makend van de Technosoft programmatuur, uw voordeel mee kan doen.

“Trainingen”

Wij bieden een breed scala aan trainingen aan, waardoor constructeurs beter gebruik kunnen maken van de software en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt. Wanneer bij uw overheidsinstelling register constructeurs werken, dan is het belangrijk om genoeg PE-punten te behalen. De trainingen van Technosoft zijn getoetst op de inhoud voor het register en toegelaten voor het behalen van PE punten. Een Registerconstructeur dient 30 PE-punten per drie jaar te behalen om naast zijn aangetoonde ervaring ‘up to date’ te blijven in de markt.

  • 40 jaar ervaring met software ontwikkeling en testen
  • 1.000+ klanten in diverse sectoren
  • 75% marktaandeel binnen onze activiteiten
  • 8+ score van onze klanten op onze service
  • 1ste in Nederland met gecertificeerde software

Dit is wat klanten zeggen over …..

"Wij gebruiken een groot deel van de rekensoftware van Technosoft. Op dit moment maken wij echter ook gebruik van een proeflicentie geotechnische software om te kijken of we onze dienstverlening op dit gebied kunnen uitbreiden."
Duyts Bouwconstructies BV
Afshin Mahram, Directeur at Duyts Bouwconstructies BV

Meer weten over rekensoftware?

Bekijk onze trainingen

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop