Home Ontdek de nieuwe Windmodule in X7 R3

Ontdek de Nieuwe Windmodule in X7 R3: Efficiëntie en gebruiksvriendelijke oplossingen

De nieuwste versie X7 R3 brengt opwindende ontwikkelingen met zich mee, vooral op het gebied van de windmodule. Met een focus op meer efficiëntie en gebruiksvriendelijke oplossingen, is deze uitgave een gamechanger voor de bouwsector.

WIND module_AXISVM_fb
Delen

Krachtige functionaliteiten van de windmodule
De windmodule, een speciale toevoeging aan deze release, stelt gebruikers in staat om windbelastingen nauwkeurig te bepalen via een digitale windtunnelsimulatie. Deze geavanceerde functionaliteit maakt het mogelijk om windbelastingen te analyseren voor complexe constructies, zoals speciaal gevormde hoogbouw, gedeeltelijk open hallen, koeltorens en gebogen schaalconstructies.

Wat maakt de windmodule zo krachtig?
Allereerst biedt het programma de mogelijkheid om belastingen te genereren op basis van winddrukwaarden verkregen in de windtunnelsimulatie, voor elke opgegeven windrichting. Dit is vooral waardevol in situaties waar standaardspecificaties tekortschieten voor de analyse van complexe ruimtelijke constructies.

Functionaliteiten en gebruiksgemak
Daarnaast biedt de windmodule functies zoals visualisatie van windlijnen, weergave van druk- en snelheidswaarden op contourplots en doorsneden en automatische generatie van windbelastinggevallen. Het programma is aanbevolen voor onregelmatige geometrieën of constructies met specifieke belastingen die niet door de normen worden gedekt.

Internationale ontwerpcodes en betrouwbaarheid
Het gebruik van de windmodule vereist geen diepgaande kennis van winddynamica; het is ontworpen om intuïtief en toegankelijk te zijn voor gebruikers mey verschillende achtergronden. Bovendien voldoet het aan internationale ontwerpcodes zoals Eurocode 1 (EN 1991-1-4) en Swiss Standard (SIA 261), wat zorgt voor consistentie en betrouwbaarheid in het ontwerpproces.

Kortom, de nieuwe windmodule in X7 R3 biedt constructeurs een krachtige tool om nauwkeurige windbelastingsanalyses uit te voeren voor zelfs de meest complexe constructies. Laten we samen deze digitale reis maken en de toekomst van de bouwsector vormgeven.

Neem contact met ons op!