Home Tekort aan IT-ers? Onzin. Nearshore it!

Tekort aan IT-ers? Onzin. Nearshore it!

"voor de hand liggende oplossing wordt vaak niet gekozen"

Nu de nood aan de man is wordt het tijd voor definitieve oplossingen.

Tekort aan IT-ers? Onzin. Nearshore it!
Delen

‘Er is geen groot tekort aan IT-ers’

De ondernemers en IT-managers die ik spreek, klagen regelmatig over het grote tekort aan goed opgeleide en ervaren IT-ers, zoals softwareontwikkelaars en testers. Dat is begrijpelijk, aangezien er veel vacatures open staan. Zodra ik echter begin over een betaalbare oplossing in de vorm van het inzetten van ervaren nearshore IT ontwikkelaars uit Oost-Europa, op basis van een bewezen manier van samenwerken, dan is vrijwel altijd het antwoord dat dit niet in hun situatie past.

De redenen die zij noemen: Marktkennis ontbreekt, ze kennen de cultuur niet, de communicatie is lastig en ga zo verder. Allemaal waar, maar deze argumenten gelden net zo goed voor het aannemen van net afgestudeerden en het inschakelen van freelancers. Ook deze opties hebben tijd en aandacht nodig om ze te laten werken en brengen risico’s met zich mee, terwijl ze meestal juist een minder goedkope oplossing zijn voor uw tekort aan IT-ers. Daarom zeggen wij: Nearshore it!

Technosoft - Agile Development

Als de afstudeerders er niet meer zijn, de goede ontwikkelaars allemaal aan de slag zijn en freelancers niet meer te betalen, dan wordt het tijd voor actie! Het tekort aan mensen kan wel degelijk worden opgelost, als u maar open staat voor alternatieven en bereid bent om uw kijk op uw eigen personeel te herzien.

Bereid uw mensen voor op een andere manier van werken – meer regie nemen, aansturen en leren samenwerken – en selecteer de juiste samenwerkingspartner, die voldoende ervaring heeft in uiteenlopende situaties. Dit opent de deur naar een situatie zonder ondercapaciteit én zonder overcapaciteit. Het grote tekort aan IT-ers in het MKB is wat mij betreft dus onzin. U kunt zeker niet alles oplossen met nearshore IT, maar veel van de capaciteitstekorten zijn er mee te voorkomen.

U kunt hier meer over lezen in het artikel dat ik over dit onderwerp heb geschreven. Download het hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Nearshore IT?

Nearshore IT biedt bedrijven vele voordelen die hen tijd, geld en moeite kunnen besparen. Nearshoring is een vorm van outsourcing waarbij bedrijven kunnen werken met partners die zich in de onmiddellijke geografische nabijheid bevinden. Nearshore IT biedt bedrijven de kans om gebruik te maken van ervaren lokaal technisch talent en tegelijkertijd hun operationele kosten aanzienlijk te verlagen. Bovendien maken minder taalbarrières en tijdzoneverschillen nearshoring handiger dan andere uitbestedingslocaties ver weg. Werken met een nearshore partner maakt ook een snelle communicatie mogelijk en helpt hosts zo snel mogelijk gebruik te maken van actuele trends in de lokale industrie. Nearshore IT brengt de hoogste kwaliteit applicaties samen met behoud van redelijke middelen en kosten – een onverslaanbare combinatie!

Literatuurlijst


Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2018
Technosoft actief in 6 landen