App testen

“App testen is een vak apart..”

 • Android Apps testen
 • iOS Apple Apps testen
 • Mobiele websites testen
 • Cross Platform Apps testen

Testen van mobiele applicaties is al lang geen extraatje meer dat gedaan moet worden nadat de rest is getest. De opkomst van Apps en de enorme toename van het gebruik van smartphones, hebben het belang van testen van applicaties voor mobiel gebruik alleen maar versterkt. Uiteraard komen er bij het mobiele applicaties testen andere zaken naar boven dan we gewend zijn met desktop applicaties.

Hardware en software App testen

Naast het testen van de software is het, vanwege de enorme diversiteit, ook van belang om de hardware te testen. Zaken als schermgrootte, resoluties, geheugen, camera, bluetooth, wifi en dergelijke spelen allemaal in meer of mindere mate een rol bij het testen van mobiele applicaties. Technosoft heeft hiervoor uiteraard een groot assortiment van deze apparaten beschikbaar en de mogelijkheden om verschillende zaken te simuleren.

Wat maakt mobiele applicaties testen zo lastig?

Zoals hierboven aangegeven heeft dit te maken met de verschillende hardware, maar ook met zaken als verschillende operating systems (Android, iOS, Windows), verschillende versies hiervan, verschillende netwerken, schermformaten en software ontwikkel platforms (native, web applicaties of cross platform). Het is dus van belang om bij te blijven en in te spelen op de snelle veranderingen. Het ontwikkelen van mobile applicaties maakt bij Technosoft een fors deel uit van de totale ontwikkelingen. Derhalve is er ook altijd een vaste kern van testers die zich bezig houdt met het testen van mobiele applicaties en zo blijven we voorop lopen in kennis en ervaring.

Wat kan Technosoft hierin doen?

Alles wat we bij Technosoft doen gaat vooraf door een degelijke analyse. Onze QA manager zal dan ook met u inventariseren wat er getest moet worden, wat er verwacht wordt van de kwaliteit van de applicatie en wat de functionele en niet-functionele randvoorwaarden zijn. Op basis hiervan wordt een testplan opgesteld waarin duidelijk vermeld staat wat en hoe er getest gaat worden en wat u als resultaat mag verwachten.
Voor zaken als performance testen, interface testen, security testen en diverse andere soorten testen kan Technosoft u ondersteunen bij nieuwe ontwikkelingen of het testen van applicaties van derden.

 • Ervaring met ontwikkelen en testen van mobiele applicaties
 • Mobiele websites, native en cross platform
 • Met de laatste technieken

App testen

"App testen is een vak apart.."
 • Android Apps testen
 • iOS Apple Apps testen
 • Mobiele websites testen
 • Cross Platform Apps testen

Meer weten over testen van software?

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2018
Technosoft actief in 6 landen