Home QA & Testing diensten Software testen

Software testen

Uw software testen door vakkundige senior testers.
Door het inzetten van professionele testers bespaart u kosten, tijd en ergernis. Onze test engineers zijn opgeleid in het vinden, herstellen en voorkomen van fouten.

Bij Technosoft QA en Testing hebben wij een duidelijke keuze gemaakt. Wij werken alleen met de beste senior mensen. Ervaren software testers die hun sporen verdiend hebben.

Het inzetten van (meer en/of betere) testcapaciteit wordt vaak gezien als een vermijdbare uitzetting van kosten. De praktijk wijst echter uit dat het vaak veel geld oplevert, wanneer dit professioneel wordt aangepakt en er gewerkt wordt met mensen die hier voor zijn opgeleid en de ervaring hebben. In de praktijk zien we vaak de volgende voordelen van het inzetten van test engineers:

 1. Testen gebeurt volgens een gestructureerd proces.  Hierdoor is beter aan te geven wat er getest moet worden en waarom. Door niet ad-hoc te werk te gaan is het proces efficiënter, grondiger en levert betere resultaten op.
 2. Testers nemen softwareontwikkelaars, consultants of  sales mensen werk uit handen. Hierdoor wordt dit door mensen gedaan die hier beter in zijn en minder kosten. Daarnaast levert het capaciteit op bij uw ontwikkelaars.
 3. Hoe eerder fouten gevonden, of zelfs voorkomen, worden, des te goedkoper het is om dit te herstellen. Herstellen achteraf is duur en levert vaak ergernis op.
 4. Wanneer testen een integraal onderdeel gaat uitmaken van het ontwikkelteam, kan het ook een positief effect hebben op de kwaliteit en effectiviteit van de ontwikkel afdeling.

Ondersteuning van uw team op afstand of bij u op kantoor.

Aangezien onze mensen veel ervaring hebben met het testen van software in veel verschillende situaties, kunt u van deze ervaring gebruik maken door het inhuren van onze mensen. Op tijdelijke basis, voltijds of in deeltijd.

 • heeft u te maken met meer projecten en testwerk dan u aankunt?
 • heeft u (tijdelijk) geen testers beschikbaar?
 • bent u al lang op zoek naar die ervaren tester(s), maar zijn ze niet te vinden?
 • heeft u twijfels over de kwaliteit van de opgeleverde code?

In dit soort situaties kunt u een beroep doen op onze ervaren mensen die zorgen voor (een aanvulling op) uw test organisatie. In principe werkt iedereen op de locatie in het buitenland maar het is mogelijk om (regelmatig) op locatie bij u te komen werken. Afhankelijk van de situatie worden er afspraken gemaakt voor bezoek aan het kantoor van de opdrachtgever of een van onze locaties in het buitenland.

Wat kan ik van test engineers verwachten?

Onze test engineers worden voor veel verschillende zaken ingezet. Soms voor een testtraject dat verder geheel door de opdrachtgever wordt uitgevoerd, maar meestal in combinatie met het inzetten of opbouwen van een nearshoring team. De inzet kan gebeuren van analyse tot deployment en alles wat daar tussen zit.

 • het zelfstandig organiseren van het testen van software, in samenwerking met het ontwikkelteam. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden van de vele test tools die bij Technosoft aanwezig zijn.
 • onderdeel van een bestaand testteam van de opdrachtgever.
 • testen van door derden ontwikkelde applicaties.
 • het maken, uitvoeren en rapporteren van testscripts
 • (opzetten van) test automation werkzaamheden

U bepaalt uiteindelijk zelf waar u behoefte aan heeft, voor welke periode en wat voor dienstverlening. U kunt in ieder geval verwachten dat u te maken krijgt met professionele, goed opgeleide en pro-actieve test engineers.

 • Alleen senior test engineers
 • professioneel en gecertificeerd
 • Zeer aantrekkelijke tarieven

Een paar van de meest gestelde vragen

 • Hoe wordt het testproces geïntegreerd in onze ontwikkel omgeving?

  Hoe wordt het testproces geïntegreerd in onze ontwikkel omgeving?

  Het testteam maakt een integraal deel uit van het (agile) ontwikkelteam. Hierin wordt er voor gezorgd dat alles wat er gebeurt op het gebied van QA en testen geïntegreerd wordt in uw ontwikkelomgeving. Soms zijn er testtools aanwezig of is er een mogelijkheid om testen op te nemen in de ontwikkelomgeving, maar vaak zorgen wij zelf voor de benodigde tools. Wij gebruiken test management tools als TestRail, TestManager en TestLink, Functional Test Automation tools als Selenium, TestComplete, SoapUI en CodedUI en  een automated test tool als JMeter
  H
 • Kunnen jullie testers ook zelf testcases maken?

  Kunnen jullie testers ook zelf testcases maken?

  In de meerderheid van de gevallen gebeurt dit inderdaad. Het hangt natuurlijk af van het type samenwerking, maar onze testengineers werken over het algemeen zeer nauw samen met het development team. In deze samenwerking zorgt het testteam voor het aanmaken van de testcases, het testen en het rapporteren van deze resultaten, welke in nauwe samenwerking worden besproken om de ontwikkeling te verbeteren en de kwaliteit te verhogen. Ook wanneer een tester niet in uw organisatie werkzaam is en op afstand werkt is het dus prima mogelijk om het volledige proces van testen, met alle facetten, uit te besteden.
  K
 • Wat kan een QA Manager voor onze eigen organisatie doen?

  Wat kan een QA Manager voor onze eigen organisatie doen?

  Onze QA managers  worden meestal ingezet voor een project waarbij testen een onderdeel is. Het komt echter ook voordat hij ondersteunt bij een bestaand testteam bij een bedrijf. De vragen die hier meestal leven hebben te maken met zaken als:
  • Hoe kan ik mijn testteam beter integreren in mij agile ontwikkel methodiek?
  • Hoe kan ik mijn proces van QA en testen optimaliseren en/of professionaliseren?
  • Hoe kan ik mijn testwerkzaamheden het best inrichten?
  • Hoe kan ik zorgen voor een betere kwaliteit van mijn eindproduct, dat beter aansluit op de wensen van mijn klant?
  Al deze vragen hebben te maken met het QA proces en hoe dit in te richten. Daarnaast gaat het veel over tools, kennis en het verdelen van taken. Een QA manager maakt een analyse waarbij verder wordt gekeken dan alleen de testorganisatie. Aangezien kwaliteitsborging een integraal onderdeel van het ontwikkelproces zou moeten zijn, dient het vraagstuk ook integraal te worden bekeken. Het onderzoek wordt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever uitgevoerd. Na de presentatie van de resultaten en een keuze voor verbetering, ondersteunt de QA manager tot de gewenste situatie is bereikt.
  W

Op zoek naar een test engineer?

Wanneer u (al lang) op zoek bent naar ervaren en professioneel goed opgeleide test engineers, dan kunnen wij u ook helpen met het detacheren van testers.

Berichten over QA & testen

Lees meer
Blog

Kiezen voor zekerheid

Zekerheid in softwareontwikkeling U heeft door iemand anders software laten ontwikkelen en wil deze...
Mededeling

In-shore wordt Technosoft

In-shore kent u waarschijnlijk als partner voor het ontwikkelen en testen van software vanuit versch...
Nieuws

Nieuwe softwaretesters

Naast softwareontwikkeling is Technosoft altijd sterk geweest in het testen van software. Toen wij e...

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2018
Technosoft actief in 6 landen