Staalbouw

“Rekensoftware voor en door ingenieurs”

Sinds 1977 marktleider als leverancier van rekensoftware bij staalbouw bedrijven. Software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die u begrijpen.

Technosoft is 40 jaar geleden ontstaan vanuit een ingenieursbureau en onze software ontwikkeling en support wordt nog steeds gedaan door ervaren ingenieurs die weten wat er speelt bij staalbouwers. Wij leveren het gereedschap voor de constructeur. Het gaat daarbij niet alleen om het leveren van rekensoftware, maar ook over oplossingen voor actuele onderwerpen als:

  • “BIM-en”
  • Punten voor het Constructeursregister
  • Stalen verbindingen
  • Brandwerendheid van staalconstructies
  • Gecertificeerde software

Hieronder kunt u meer lezen over deze onderwerpen en hoe wij u als staalbouwer zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen.

“Virtueel bouwen – Hoe wisselt u informatie uit?”

Virtueel bouwen betekent informatie- en kennisuitwisseling door middel van Building Information Model (BIM). De effecten op het gebied van efficiency verbetering, kostenbesparing en verminderen van de kans op fouten zijn evident. Technosoft rekensoftware (zowel in 2D als in 3D oplossingen) biedt de mogelijkheid voor het uitwisselen van gegevens door middel van IFC en DXF. Zo wordt directe uitwisseling met bijvoorbeeld Tekla, Revit en AutoCAD eenvoudig en kunt u onze rekensoftware inzetten binnen het BIM proces.

“Trainingen voor het Constructeursregister”

Wij bieden een breed scala aan trainingen aan, waardoor constructeurs beter gebruik kunnen maken van de software en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt. Wanneer bij uw bedrijf register constructeurs werken, dan is het belangrijk om genoeg PE-punten te behalen.
De trainingen van Technosoft zijn getoetst op de inhoud voor het register en toegelaten voor het behalen van PE punten. Een Registerconstructeur dient 30 PE-punten per drie jaar te behalen om naast zijn aangetoonde ervaring ‘up to date’ te blijven in de markt.

“Stalen verbindingen”

Staalbouw bedrijven ontwerpen vaak de verbindingen op basis van de hoofdberekening van de hoofdconstructeur. Met Technosoft Verbindingen zijn de meest gangbare zoals dwarskracht, geboute en gelaste verbindingen te ontwerpen.

Technosoft biedt speciaal voor Staalbouw bedrijven een koppelmodule met Technosoft Raamwerken, zodat de krachten en de profilering uit de hoofdberekening geïmporteerd kunnen worden in ons Verbindingen programma, wat tijdwinst oplevert voor uw bedrijf. Wanneer u ook de module staal van Raamwerken in huis hebt, kunt u tevens de invloed van niet-momentvaste verbindingen op de portalen en vakwerken binnen Raamwerken mee nemen in uw advies.

Voor het ontwerp van de meer geavanceerde staalconstructies, wordt er vaak gewerkt met het programma AxisVM, waarin een aparte module staal en staal verbindingen gebruikt kan worden.

“Brandwerendheid van staalconstructies.”

Brandwerendheid van constructies is sinds de cafébrand in Volendam maatschappelijk van groot belang geworden. Staalconstructies kunnen bekleed worden om de brandwerendheid te verhogen. Technosoft biedt ook hier goede rekensoftware voor.

U kunt alle modules op proef aanvragen, zodat u vooraf weet wat u inkoopt!

“De waarde van gecertificeerde software”

Waarom is dit belangrijk voor uw organisatie?

Technosoft is voorstander van het certificeren van Rekenprogrammatuur. Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd! Technosoft heeft bij de kiwa de vraag neergelegd of zij ook voor Eurocode 3 een productcertificaat willen opstellen.

  • 40 jaar ervaring met software ontwikkeling en testen
  • 1.000+ klanten in diverse sectoren
  • 75% marktaandeel binnen onze activiteiten
  • 8+ score van onze klanten op onze service
  • 1ste in Nederland met gecertificeerde software

Meer weten over rekensoftware?

Bekijk onze trainingen

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2018
Technosoft actief in 6 landen