Home WiBu CodeMeter

CodeMeter beveiligingssoftware

Stap nu direct over op Codemeter, voordat uw oude licentie beveiliging vervalt!

Codemeter licentie

WiBu CodeMeter softwarebeveiliging

Op deze pagina kunt u informatie vinden over WibU Codemeter, de nieuwe licentiebeveiliging van Technosoft.

Als gebruiker van Technosoft software heeft uw organisatie een code ontvangen voor de overgang van Sentinel HASP naar WiBu CodeMeter. Binnenkort zal uw huidige HASP licentie niet meer actief zijn en moet u zijn overgestapt.

Overgang is heel gemakkelijk en kost u, over het algemeen, heel weinig tijd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden, alle downloads van documenten die u kunt gebruiken en algemene informatie. Mocht u desondanks ondersteuning willen of vragen hebben, dan kunt u het best een mail sturen naar licenties@technosoft.nl. Onze mensen zullen dan snel contact met u opnemen.

Eenvoudig overstappen met het implementatie stappenplan

Installatie volgorde:

1. pc’s bijwerken:
  2. Server bijwerken:

Je kunt direct met de uitvoering beginnen, zolang de licentie niet is geactiveerd werkt de bestaande Hasp-licentie nog.
Let Op. De Hasp licentie houdt er binnenkort mee op en wordt NIET meer verlengd.

Veel gestelde vragen en antwoorden

CodeMeter en FireWall

Informatie voor systeembeheerders. De licenties van Technosoft maken gebruik van het programma CodeMeter. CodeMeter zorgt voor de communicatie tussen een cliënt-pc en de licentie pc/server. Vaak is het nodig t.b.v de communicatie tussen cliënt en server om poorten handmatig open te zetten in de Firewall die meestal op een server actief is. Voor CodeMeter zijn dit de inkomende TCP/UDP poorten 22350-22352 op de licentie server/pc

N.B. dit zijn geen willekeurige poorten, maar officieel bij de Iana geregistreerde poorten volgens de rfc6335

CodeMeter op een server/pc voor meerdere gebruikers installeren

CodeMeter Licentie op een server/pc voor meerdere gebruikers installeren

De volgende stappen moeten worden gevolgd om de licenties op een netwerk goed in te stellen:

1. Het aanpassen van de WebAdmin configuraties op de licentie server d.m.v. Codemeter->WebAdmin (of direct naar http://localhost:22352/dashboard.html):
    – Configuration->Server->ServerAcces (http://localhost:22352/configuration/server_access.html) Network Server-Enable -> Kies Apply
    – Configuration->Basic->WebAdmin-> (http://localhost:22352/configuration/webadmin_config.html) RemoteReadAcces – Allow -> Kies Apply
  2. Herstarten van de CMWebAdmin service op de licentie server.
  3. Herstarten van de CodeMeter service op de licentie server.
  4. Het eventueel open zetten van de CodeMeter TCP/UDP poorten 22350-22352 in Firewall (Windows of andere) op de licentie server, als ze niet automatisch worden vrijgeschakeld.

CodeMeter installeren zonder Technosoft Installer

Kun je CodeMeter installeren zonder Technosoft Installer te installeren? Ja dat kan, voor bijv. een licentie server is het niet strikt noodzakelijk om de Technosoft Installer te installeren, de CodeMeter driver is dan voldoende. Hiervoor kan de onderstaande downloadlink worden gebruikt.

https://Download.technosoft.nl/download/CodeMeterRuntime.exe

Stappenplan implementatie CodeMeter

Installatie volgorde:

1. pc’s bijwerken:
  2. Server bijwerken:
    • CodeMeterRuntime installeren
      https://Download.technosoft.nl/download/CodeMeterRuntime.exe. zet alle installatie opties aan (server en webacces)
    • Licentie ticket activeren: http://lc.codemeter.com/84214/depot/index.php (De link niet gebruiken in Internet Explorer of de oude Edge, Chromium Edge werkt wel)
      De licentie van CodeMeter wordt normaal vanzelf gevonden op een netwerk (broadcast). Als dit niet het geval is dan de CodeMeter licentie server op de cliënt configureren
      http://localhost:22352/configuration/server_search_list.html

Je kunt direct met de uitvoering beginnen, zolang de CodeMeter licentie niet is geactiveerd werkt de bestaande Hasp-licentie nog.
Let Op. De Hasp licentie houdt er binnenkort mee op en wordt NIET meer verlengd.

CodeMeter geen driver WiBuCM32 melding

Technosoft gaat met licenties overstappen van Sentinel LDK/HASP naar WiBu CodeMeter.
De driver voor CodeMeter is een vereiste voor onze laatste rekensoftware versies, je kunt hem hier downloaden:
https://Download.technosoft.nl/download/CodeMeterRuntime.exe

CodeMeter Check

Mogelijke problemen
  1. De Firewall op de licentie server blokt de licentie. Zet dan de poorten 22350 t/m 22350 TCP open in de firewall.
  2. http://localhost:22352/configuration/server_access.html Network Server moet op enable staan.
  3. De juiste server kan niet worden gevonden. Op de Cliënt pc’s moet:

CodeMeter activatiefout 0x18088008

Momenteel geeft de activatie van een ticket een probleem in Internet Explorer (11).
Als u een foutmelding krijgt: Interne fout bij licentie installatie. Code 0x18088008
Plak dan de de activatielink
http://lc.codemeter.com/84214/depot/get.php
in Chrome of Firefox dan gaat de activatie wel werken.