Home Versie 6-70

Nieuwe versie 6.70

Raamwerken, Liggers en Balkroosters in een nieuw jasje.

Balkroosters 6-70

De belangrijkste wijzigingen 

  1. Nieuwe iconen
  2. Grootte van de iconen is aanpasbaar
  3. Docking panes
  4. UNDO en REDO
  5. Naam boven de uitvoer
  6. Dropdown lijst met paaltypes
  7. Reactiekrachten in uitvoerspion
  8. Tussenresultaten Dwarskrachtbewapening in apart scherm

Lees hieronder de uitleg van de belangrijkste wijzigingen

1) Nieuwe iconen

Oude en nieuwe toolbar Raamwerken

toolbar technosoft nieuw

Let op: we hebben het icoon voor opslaan vervangen voor een nieuw icoon. Het zal wel even wennen zijn, maar wij zijn van mening dat een floppy niet meer voorkomt in de huidige werkomgeving.

Oude en nieuwe toolbox Raamwerken

Oude en nieuwe toolbox

Alle iconen in Raamwerken, Liggers en Balkroosters hebben wij opnieuw laten ontwerpen. We trekken deze lijn door in alle Technosoft programma’s. Alle programma’s krijgen een wat “blauwe” modernere en rustige “look-and-feel”.

De breedte van de toolbox is nu ook instelbaar geworden en hij kan ook op een andere positie geplaatst of “gedocked” worden in het beeldscherm.

De programma iconen voor Raamwerken, Liggers en Balkroosters zijn ook veranderd:

2) Grootte van iconen aanpasbaar

De grootte van de iconen is instelbaar voor de toolbar en de toolbox.

Deze instelling kan gewijzigd worden via pulldown-menu “Instellingen” – “Algemeen” Voordeel is dat de gebruiker zijn schermindeling naar zijn eigen wens kan indelen en dat de iconen bij 4K schermen ook goed leesbaar zijn.

3) Docking Panes

Alle tabellen zijn nu dockable gemaakt. Voordeel hiervan is dat alles bij elkaar blijft als een programma verschoven wordt van beeldscherm 1 naar beeldscherm 2

4) UNDO en REDO

UNDO en REDO knop is overzichtelijker geworden:

5) Naam boven de uitvoer

De naam boven de uitvoer is weer beschikbaar. Ga naar “?” – “Info”

Vanaf versie 6.70 kan de naam van uw bedrijf weer boven de uitvoer komen te staan. De naam boven de uitvoer kan nu ook door de gebruiker aangepast door daar bijvoorbeeld een afdelingsnaam aan toe te voegen. De naam kan ook weggelaten worden, dan komt er ook geen naam boven de print-uitvoer te staan.

Let op: de naam van de licentiehouder/cliënt waar het gebruiksrecht aan toegekend is, staat rechtsonder in uw scherm. Indien u de naam aanpast, lees dan eerst de Algemene Voorwaarden:

20.3 Het gebruiksrecht is niet overdraagbaar. Het is Cliënt niet toegestaan de programmatuur en dragers waarop deze is vastgelegd te verkopen, te verhuren, te sublicentiëren, te vervreemden of daarop beperkte rechten te verlenen of op welke wijze of voor welk doel dan ook ter beschikking van een derde te stellen, ook niet indien de betreffende derde de programmatuur uitsluitend ten behoeve van Cliënt gebruikt.

De licentiehouder/cliënt is aansprakelijk voor legaal gebruik van de Technosoft software-licentie(s).

6) Dropdown lijst met paaltypes

Om snel een overzicht te krijgen van de reeds gedefinieerde paaltypes, hebben wij er nu voor gekozen om met een dropdown lijst alle reeds gedefinieerde paaltypes met maar 1 klik aan te bieden.

7) Reactiekrachten in uitvoerspion

Het is nu ook mogelijk om in de Rekenspion van Raamwerken alleen de reactiekrachten te tonen, dus zonder momenten-, dwarskrachten of normaalkrachtenlijn.

8) Tussenresultaten Dwarskrachtwapening in apart scherm

Voor de programma’s Liggers en Balkroosters hebben wij bij de module interactief wapenen ervoor gekozen om de tussenresultaten in een apart uitvoerscherm te tonen.

Voordelen:

  • Tekst is te verschalen en dus beter leesbaar
  • Positie waar de uitvoer staat blijft behouden, ook als je naar een andere positie klikt

Lees minder