Home Werken bij Marketing communicatie medewerker

Marketing communicatie medewerker

"samen werken aan de (digitale) marketing in een internationale IT omgeving"
Een functie waar je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen en zelfstandig kan werken aan het uitbouwen van onze marketing strategie.

 • Vacature
  Marketing communicatie medewerker
 • Beschikbaar
  Direct 32-40 uur

Marketing communicatie medewerker

Wil jij meewerken aan het uitbouwen van de (digitale) marketing strategie van Technosoft?

Bij Technosoft combineren wij 40 jaar ICT ervaring, met het uitbreiden van onze activiteiten in nieuwe marktsegmenten en internationalisering.
Als marketing communicatie professional heb je een belangrijke rol bij de marketing communicatie en PR activiteiten voor sales en recruitment; van het schrijven van klant referenties, blogs en productinformatie, het organiseren van beurzen, ontwerpen en opstellen van advertenties, maken van nieuwsbrieven, beheren van social media tot het opstellen van lead-generatie campagnes.

Je werkplek is in Deventer, maar je werkt ook actief samen met ons Duitse sales team en de collega’s in Moldavië. Dit betekent veel afwisseling tussen onze Nederlandse thuismarkt en het internationale speelveld.

Jouw profiel

Voor de functie zoeken we een creatieve duizendpoot die breed georiënteerd is op het gebied van marketingcommunicatie. Iemand die bruist van de energie, goede ideeën heeft en niet bang is om materie vanuit een andere invalshoek te bekijken en daar ook naar te handelen.

 • Proactief meewerken aan de creatie, uitvoering en evaluatie van marketing campagnes.
 • Je ontwikkelt online en offline content voor multimedia communicatie in onder andere e-mails, video, FAQ’s, artikelen, blogs, testimonials, evenementen, presentaties, social media etc.
 • Je werkt onafhankelijk aan standaard en/of repeterende opdrachten.
 • Verantwoordelijk voor het verzamelen en rapporteren van de digitale marketing data.
 • Bedenken en uitvoeren van creatieve marketing campagnes, in lijn met de marketing- en merkstrategie van Technosoft.
 • Je zorgt ervoor dat alle betrokken collega’s binnen de organisatie op de hoogte zijn van de voortgang van de projecten en de input die daarvoor verwacht wordt.

Verder beschik je over:

 • MBO+/HBO niveau, met een opleiding die aansluit bij het werkgebied.
 • Creatieve, proactieve en organisatorische vaardigheden.
 • Klantgericht, doelgericht en een gestructureerde manier om doelen te bereiken.
 • Sterke communicatieve vaardigheden met uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent creatief met taal en weet technische informatie om te zetten in commerciële uitingen.
 • Goede beheersing van de Engelse taal.
 • Beheersing van de Duitse taal is een pre, maar is geen voorwaarde.
 • Goede kennis van Adobe Creative Suite en bij voorkeur Wordpress.
 • Enkele jaren ervaring binnen het vakgebied, bij voorkeur in een B2B/IT omgeving.

Wij bieden je...

Een inspirerende (internationale) werkomgeving met leuke collega’s die werken aan meerdere producten en diensten binnen de IT. Daarnaast kan je je ontwikkelen en word je gewaardeerd wordt voor je inzet.
Er is veel ervaring binnen de IT sector, we hebben behoorlijke stappen gezet binnen de wereld van digitale marketing, maar je krijgt vooral de ruimte om jezelf en Technosoft verder te ontwikkelen.

Verder bieden wij je:

 • Een contract met goede arbeidsvoorwaarden.
 • Een marktconform salaris.
 • Een fulltime dienstverband.
 • De mogelijkheid om mee te groeien in ons snelgroeiende bedrijf.
 • De mogelijkheid om te werken in een dynamische markt.
 • De mogelijkheid om trainingen & opleidingen te volgen.

Reacties

Herken jij je in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden over de functie? Dan komen wij graag met je in contact door het sturen van je motivatiebrief en of –filmpje met CV.

Je kunt contact opnemen met Bart Zwager - commercieel directeur

3 vragen over deze vacature

Hoe ziet mijn dagelijkse werk er uit?

Samen met de commercieel directeur van Technosoft vorm je de kern van alles wat er op het gebied van marketing gebeurt. Aangezien we veel aan digitale marketing doen, ben je dagelijks bezig met het analyseren van de data en worden deze regelmatig beoordeeld en maak je plannen voor verbetering. Je hebt afstemming met de verkoop van de verschillende Business Units en het verkoopteam voor de Duitse markt. Er is altijd wel werk aan mailingen, de website, content creatie, schrijven van testimonials, vormgeving en dergelijke. Naast je dagelijkse werkzaamheden wordt je betrokken bij het bepalen van de marketing strategie binnen Technosoft en krijg je alle ruimte om zelf projecten te initiëren en uit te voeren.

Kan je iets zeggen over de cultuur binnen Technosoft?

We zijn een MKB bedrijf met een stevige ambitie. We zitten al heel lang als marktleider in bepaalde markten en we bouwen nieuwe activiteiten op. We hebben mensen in Nederland en Oost-Europa. Oftewel, heel verschillend in wie we zijn en wat we doen. De rode draad is echter wel dat we een informele cultuur hebben en houden van zekerheid in wat we doen. Dit klinkt misschien niet spannend, maar is uiterst belangrijk als het gaat om softwareontwikkeling. Zorgen dat je je zaken goed voor elkaar hebt! Daarom is onze leus dan ook; Zeker in software.

Waarom komt deze functie beschikbaar?

Technosoft heeft ruim een jaar geleden een duidelijke keuze gemaakt om haar traditionele marketing en sales activiteiten om te zetten naar digitale marketing en sales. Dit heeft de eerste positieve resultaten opgeleverd en ons gesterkt om hier vol mee door te gaan. Dit betekent dat we investeren in groei en professionalisering van onze marketing inspanningen. De persoon die tot op heden de marketing ondersteunde had geen marketing kennis en achtergrond en heeft besloten om wat anders te gaan doen. Wij willen nu graag profiteren van jouw kennis, ervaring en gedrevenheid.

Neem contact op

Voor vragen over deze vacature of het insturen van je sollicitatie kan je hier contact opnemen.

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software