Home Geotechniek

Geotechnische berekening

“Geotechnische rekensoftware speciaal voor de constructeur”

Rekensoftware voor het constructief ontwerp van paal-, strook-, poerfunderingen of damwanden.

Geotechnische berekening

Geotechnische software

 • Importeren of digitaliseren van sonderingen + bodemprofielgeneratie in alle programma’s mogelijk is
 • Resultaten snel zijn te interpreteren door de logische opbouw van het uitvoer rapport
 • Profielenbibliotheek waar nodig aanwezig met daarin alle gangbare damwand profielen en de mogelijkheid om zelf profielen toe te voegen
 • Uitvoer naar MS Word mogelijk in alle programma’s.

Voor een overzicht van alle Geotechnische software kan je hier het Productpaper downloaden

Programma icoon paalfunderingenPaalfunderingen

Dit geotechniek programma stelt de gebruiker in staat om op basis van de NEN-EN 1997-1 en NEN 9997-1 zowel op druk als op trek belaste en horizontaal belaste palen te ontwerpen.

Draagvermogen van druk- en trekpalen

Deze geotechniek modules controleren of ontwerpen de draagkracht van druk- en trekpalen. Omdat er door invoer van een traject met bijbehorende tussenstappen op verschillende diepten het draagvermogen kan worden bepaald, kan door de ontwerper precies die diepte gekozen worden waar de benodigde draagkracht te verkrijgen is.

Horizontaal belaste palen

Deze geotechniek module kan voor horizontaal belaste palen de krachten in de paal bepalen, rekening houdend met de bodemopbouw waarbij de horizontale beddingsconstanten bepaald worden met de methode Menard! Het programma biedt tevens de betonberekening voor bepaling (of controle) van de wapening in de paal ten gevolge van de belastingen op de “paalkop”.

Programma icoon funderingen op StaalFunderingen op Staal

Dit geotechniek programma stelt de gebruiker in staat om op basis van de NEN-EN 1997-1 en NEN 9997-1 zowel poeren als strookfunderingen te berekenen.

Programma icoon Damwanden

Damwanden

Technosoft Damwanden, onderdeel van de geotechniek productgroep, wordt gebruikt voor het ontwerpen van damwandconstructies, volgens NEN-EN 1997-1 incl. CUR 166 6e druk. Voor elastische, CUR, Eurocode- en Blum-berekeningen gebruikt u één en dezelfde invoer.

Aanvraag proeflicentie

Technosoft Geotechniek

 

 • Importeren of digitaliseren van sonderingen
 • Genereer een bodemprofiel uit een sondering
 • Damwand ontwerp volgens CUR 166
 • Robertson grafiek
 • Funderingen volgens Eurocode

Vraag hier een offerte of demo aan.

Geotechniek funderingspalen

Beschikbare modules voor Technosoft Geotechniek:

Dit is wat klanten zeggen over Technosoft software

WSP (voorheen Lievense Ingenieursbureau) kent een jarenlange, goede en stabiele relatie met Technosoft en haar software. De softwarepakketten zijn innovatief en zeer stabiel. De bestaande pakketten worden zeer regelmatig geüpdatet en voldoen aan de nieuwste NEN-EN normen die ten grondslag liggen aan de toetsingscriteria. Uiteraard speelt de gebruiksvriendelijkheid van de software ook een zeer belangrijke rol in de keuze voor de software van Technosoft.

Toepassing in verschillende branches

 • Controlerende instanties

  Controlerende instanties

  Voor het verkrijgen van een bouwvergunning dient een opdrachtgever een bouwaanvraag te doen waarin aangetoond is dat aan het bouwbesluit voldaan is. Een onderdeel daarvan is de constructieve berekening volgens de Eurocodes. Controlerende instanties (ook wel bouwtoezicht genoemd), bestaande uit gemeentes, provincies en omgevingsdiensten gebruiken de controlerende modules en functionaliteit van de Geotechniek software van Technosoft voor het controleren van deze bouwaanvragen, namelijk het controleren van damwand berekeningen van geotechnische specialisten en ingenieursbureaus.

  C
 • Ingenieursbureaus

  Ingenieursbureaus

  Bij ingenieursbureaus die het geotechnisch advies niet uitbesteden aan een specialist is de Geotechniek software van Technosoft uiterst populair. De prijs-/kwaliteitsverhouding is erg goed. In het gebruik ervaart men de bekende rekenkracht van Technosoft en de goede ondersteuning van de vakspecialisten bij het Customer Service Center van Technosoft.

  I