Home Nearshoring

Nearshoring

 • De beste ontwikkelaars en testers, direct beschikbaar.
 • Microsoft, PHP, Java, Apps en web development.
 • 95% tevreden klanten in nearshoring
 • Uitbesteden tegen acceptabele kosten
Technosoft working togther
Technosoft nearshore outsourcing SVG

Nearshoring = altijd voldoende personeel, gegarandeerde kwaliteit en kostenreductie.

Zeker weten dat het (samen)werkt.

Het (gedeeltelijk) outsourcen van uw softwareontwikkeling of testen van software via mensen in Oost-Europa (Nearshoring) lijkt aan de ene kant te mooi om waar te zijn (flexibel inzetbaar, wel de beste mensen beschikbaar en veel goedkoper dan in NL uitbesteden) en aan de andere kant is er veel onzekerheid over hoe dit in de praktijk verloopt (kwaliteit op orde, grip op het proces, bescherming intellectueel eigendom, cultuurverschillen). Met ons motto “Zeker in software” hebben wij in de afgelopen 15 jaar een systeem van werken en een organisatie opgebouwd, waarbij u volop kunt profiteren van de voordelen die nearshoring kan bieden en wij er, samen met u, voor gaan zorgen dat u geen last krijgt van de nadelen.

Waarom samenwerken met Technosoft?

Een bewezen manier van werken die u verder kan brengen bij uw innovaties, versterking van het team, refactoring en kwaliteitsverbetering. Softwareontwikkeling draait lang niet alleen om techniek, het is mensenwerk. Door techniek en mens samen te brengen, laten wij dagelijks zien dat nearshoring wel kan werken! Goed voorbereid, perfect uitgevoerd en altijd goed gecontroleerd.

Vraag hier vrijblijvend een nearshoring voorstel aan

Nearshoring met Technosoft werkt:

 • 45 jaar ervaring
 • Ontstaan vanuit eigen ervaringen
 • Alleen de beste mensen
 • Direct contact met de mensen ter plaatse
 • Nederlandse begeleiding
 • Niet te groot en niet te klein
 • Weinig verloop onder de mensen
 • Alle soorten van samenwerking mogelijk
 • Geïntegreerde QA & testing

Ervaar onze ontwikkelcentra

Softwareontwikkeling vanuit onze kantoren in Moldavië en Roemenië.

Vragen en antwoorden over nearshoring

Resultaten
 • Hoe start je nearshoring op?

  Hoe start je nearshoring op?

  Wanneer er geen ervaring is met nearshoring, offshoring of überhaupt met outsourcing van software ontwikkeling, dan is het vaak lastig om een goed beeld te krijgen wat dit inhoudt. Dan is een goede voorbereiding van groot belang om te kunnen beoordelen of nearshoring wat voor uw organisatie kan betekenen en wat er van u verwacht wordt om het te laten slagen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan een goede start van de activiteiten. Het voordeel van zaken doen met een Nederlands bedrijf is dat wij u in de opstartfase uitgebreid begeleiden. Door middel van een goede analyse van uw situatie kunnen wij adviseren wat voor samenwerking voor u het beste zou kunnen zijn.

  Een gestructureerd proces

  De manier waarop projecten (of detacheringen) worden opgestart is van vele factoren afhankelijk die te maken hebben met zaken als

  1. omvang van het werk
  2. ervaring bij de opdrachtgever
  3. aard van de werkzaamheden
  4. eventuele deadlines, risico’s en andere randvoorwaarden

  Op basis van een zorgvuldige afweging worden keuzes gemaakt om de onderstaande fasen van het opstarten van een nearshore traject te doorlopen.

  1. Eerste inventarisatie omtrent de inhoud van de vraag en de match tussen opdrachtgever en Technosoft
  2.  Vooronderzoek op basis van vooraf vastgestelde deliverables
  3. Inschattingen, aanpak en offerte
  4. kennismaking en kick off op locatie of bij u op kantoor.
  5. Inrichten van projectorganisatie, ontwikkelomgeving en kwaliteitsbewaking
  6. Eerste sprint.

  Meer weten over het starten met nearshoring?

  In het onderstaande factsheet kunt u meer lezen hoe een samenwerking met Technosoft in zijn werk gaat.

   

  Waarom samenwerken met Technosoft?

  H
 • Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Ja en nee. Onze softwareontwikkelaars komen regelmatig naar onze opdrachtgevers toe om daar te werken aan lopende projecten of nieuwe projecten op te starten of op te leveren, maar de basis van wat wij doen is gebaseerd op een situatie waarbij de mensen op afstand voor u ontwikkelen. Door jarenlange ervaring, de beste mensen en een zeer strak proces zijn wij in staat om dit zo te organiseren dat u vooral kunt profiteren van de voordelen van nearshoring. Sinds vorig jaar laten wij onze allerbeste mensen ook naar Nederland komen om hier te werken. Zo bieden wij capaciteit van mensen aan die in Nederland eigenlijk niet meer te vinden zijn.  Deze lead developers ondersteunen onze buitenlandse teams en de opdrachtgevers met de lastigste uitdagingen, communicatie, architectuur en specifieke kennis over bijvoorbeeld agile development.

   

   

  K
 • Wat is Nearshoring?

  Wat is Nearshoring?

  Nearshoring of Nearshore software ontwikkeling is het uitbesteden van softwareontwikkeling naar een ander land met een tijdsverschil van maximaal 2 uur. Voor Nederlandse bedrijven betekent dit vrijwel altijd uitbesteding naar Oost-Europa. Nearshoring is de tegenhanger van uitbesteden in eigen land en Offshore software ontwikkeling. Hierbij gaat het om uitbesteding naar bijvoorbeeld India, China of Zuid-Amerika. Nearshore software ontwikkeling is steeds populairder vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de gunstige tarieven in Oost-Europese landen.

  W
 • Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?

  Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?

  In grote lijnen zijn er een aantal categorieën van risico’s te benoemen die wij wel eens horen van organisaties die huiverig zijn om hun softwareontwikkeling uit te besteden.

  1. Betrouwbaarheid van de leverancier
  2. kwaliteit van de opgeleverde software
  3. Behoud van kennis
  4. Verlies van grip op het proces.

  De meeste van deze aspecten zijn ofwel van tevoren goed te onderzoeken en in te schatten, ofwel te beheersen binnen het proces. Goed weten waar je aan begint en vooral ook kennis van de eigen (on)mogelijkheden zorgt voor een proces dat beheersbaar is. Wanneer je goed voorbereid begint aan een nearshoring traject kan je ten volle profiteren van de voordelen die het biedt.

  Ik dit Whitepaper staat een stappenplan voor wat betreft de voorbereiding voor een traject van nearshoring.

   

  W