Home Rekensoftware maatwerk Maatwerksoftware voor de bouw

Maatwerksoftware voor de bouw

“Maatwerksoftware met kennis van uw business”

Decennia ervaring met het ontwikkelen van maatwerk software voor bouw gerelateerde bedrijven en vele andere branches.

Zeker in maatwerksoftware...

Technosoft heeft al meer dan 40 jaar ervaring met het ontwikkelen van software. Op het gebied van rekensoftware voor de constructeur zijn wij natuurlijk al jarenlang de onbetwiste marktleider en expert op dit gebied. De afgelopen 10 jaar hebben wij ons echter ook steeds verder ontwikkeld op het gebied van maatwerksoftware. Voor onze klanten ontwikkelen wij software op basis van Microsoft technologieën, PHP, ontwikkelen van Apps (native en cross platform), front-end ontwikkeling en zijn specialisten op het gebied van QA en testing.

Met kennis van uw branche

Technosoft is actief in branches als de gezondheidszorg, onderwijs, logistiek en dergelijke. Doordat wij vanaf ons ontstaan al software ontwikkelen voor de constructieve bouwsector, hebben we een extra toegevoegde waarde. Wij kennen de omstandigheden waaronder u werkt en de ontwikkelingen in uw markt. Typische bedrijven die wij als klant hebben zitten in diverse bouw gerelateerde branches.

 • Constructeurs
 • Bouwbedrijven
 • Architecten
 • Ingenieursbureau's
 • Controlerende instanties
 • Staalbouwers
 • Betonfabrieken

Wanneer u een specifieke uitdaging heeft op het gebied van het ontwikkelen van software gaan wij graag met u in gesprek om te kijken hoe wij onze ervaring in kunnen zetten om u op dit gebied te ondersteunen. Wij werken hierbij met een duidelijk motto; "Zeker in software". Dit betekent dat u zeker moet zijn dat wij zullen leveren wat wij met elkaar hebben afgesproken. Een goed onderzoek vooraf zorgt er voor dat de zaken helder zijn voordat wij er aan beginnen.

Vanuit Nederland en Oost-Europa.

Alle maatwerk softwareontwikkeling die gerelateerd is aan onze constructieve bouw activiteiten wordt vanuit Nederland gedaan. Hier hebben wij de perfecte combinatie tussen jarenlange kennis en ervaring van onze ingenieurs en het bouwen van moderne software applicaties. Door het samen gaan van deze verschillende expertises is het mogelijk om efficiënt betrouwbare software te maken die uw bedrijfsprocessen kunnen ondersteunen. Soms wordt hier gebruik gemaakt van reeds aanwezige software platformen, die wij reeds eerder ontwikkeld hebben, maar er wordt ook regelmatig op geheel nieuwe basis software ontwikkeld voor de bouwwereld.

Sinds meer dan 10 jaar hebben wij ook ontwikkelcentra in Oost-Europa. Hier zitten softwareontwikkelaars en testers die gebruik maken van de laatste kennis en technieken om bedrijven en instellingen uit verschillende branches te voorzien van software applicaties. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat wij in staat zijn om met de beste mensen te werken en aan ons te binden. Hierdoor hebben wij voldoende capaciteit aan gekwalificeerde mensen om aan de behoefte va onze klanten tegemoet te komen. Daarnaast brengt deze manier uiteraard ook interessante kostenvoordelen met zich mee en kunnen wij flexibel inspelen op de vraag uit de markt.

Voor alle mogelijke situaties

Door onze lange en brede ervaring met het ontwikkelen en testen van software voor diverse bedrijven en instellingen, kunnen wij onze dienstverlening bieden in zeer verschillende situaties.

 • Grote internationals en het MKB.
 • Softwarebedrijven en bedrijven waar weinig of geen ontwikkeling plaats vindt.
 • Ombouwen van oude applicaties of het nieuw ontwikkelen van een innovatief product.
 • Vaste prijs onder onze regie of u bent zelf in de lead.
 • Ontwikkeling vanuit Nederland of (samen met) onze Oost-Europese collega's.
 • Diverse branches zoals de bouw, engineering, onderwijs, gezondheidszorg, e-commerce, IT, financiële dienstverlening etc.
 • Kennis van uw branche
 • Werken met de beste mensen
 • Zeker in software

Softwareontwikkeling in de praktijk

Bart Zwager - Commercieel directeur

Softwareontwikkeling is een lastig samenspel van techniek, kennis, ervaring en mensen. Wanneer je in staat bent om dit te beheersen is er ruimte voor succesvolle ontwikkeling van software. Daarnaast is er de afgelopen een andere factor bijgekomen, namelijk die van schaarste aan goede mensen. Door de ervaring van Technosoft met het ontwikkelen van software, de kennis specifieke kennis van de constructieve bouwsector en de flexibiliteit van meerdere ontwikkelcentra in Europa, kunnen wij waarde toevoegen voor bedrijven die worstelen met de behoefte om snelle veranderingen op dit gebied te realiseren. In de praktijk brengen wij onze constructieve kennis samen met de laatste kennis op het gebied van software ontwikkeling en beschikken over betaalbare capaciteit om dit op korte termijn uit te voeren. Onze klanten werken zo samen met vakmensen die weten waar ze het over hebben en proactief meedenken met de opdrachtgevers. Een gevestigde naam als Technosoft zorgt ervoor dat dit ook naar de toekomst geborgd is.

Een voorbeeld uit de praktijk

"Wij hebben gekozen voor Technosoft vanwege hun vakkennis en het aanbod dat precies paste bij wat wij wilde. Daarna doen ze ook wat ze beloven! Ik beveel Technosoft van harte aan, behalve aan mijn concurrenten!"
Elascon - Dipl. Ing. Holger Rupprecht
Directeur eigenaar

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop