Balkroosters berekenen

“de ideale rekensoftware voor een optimaal funderingsontwerp”

Gebruiksvriendelijke rekensoftware voor het ontwerp van wapening en optimaal plaatsen van funderingspalen. Ook voor het ontwerp van staalconstructies (luifels en daken). Snel en efficiënt Balkroosters berekenen.

Technosoft Balkroosters
Balkroosters icon transparant

 Balkroosters berekenen

Technosoft Balkroosters is gericht op ontwerpen van funderingen. Je beschikt hiermee over een krachtig, overzichtelijk en sterk interactief hulpmiddel, waarmee onder andere snel en efficiënt de optimale fundering van bijvoorbeeld woonhuizen, appartementsgebouwen en bedrijfspanden berekend kan worden. Balkroosters heeft standaard in zich:

 • Stramiengenerator
 • Een vrij in te stellen invoer grid
 • Kopieerfunctionaliteit van balk naar balk
 • Vaste en verende steunpunten
 • Wringing, beddingsconstanten en een groot aantal belastingsoorten
 • Weergave balkrooster in bovenaanzicht of isometrisch
 • Excentrische balkbelastingen
 • Paalexcenticiteiten voor “verkeerd geheide” palen
 • Directe koppeling tussen alfanumerieke en grafische invoerschermen

BalkroostersWaarom is het Balkroosters programma zo krachtig?

  • Gelijktijdige weergave van invoer- en uitvoergegevens
  • Automatische belastingcombinatiegeneratie volgens NEN-EN 1990
  • Paalmistanden en belastingen met excentriciteit zijn in te voeren
  • Vooraf te definiëren uitvoerselecties voor zowel de grafische als de numerieke uitvoer
  • Uitbreidingsmodules voor het verder uitwerken van opgezette balkroosters.

  XML-koppeling

  Efficiënter werken met minder faalkosten bij repeterende werkzaamheden. Met deze nieuwe uitbreiding binnen het Balkroosters programma wordt het mogelijk gemaakt met behulp van “parametrisch ontwerpen” voor repeterende bouwsystemen, die variëren in afmetingen en vormen, automatisch funderingsplannen te genereren en door te rekenen. Dit betekent nog sneller en flexibeler Balkroosters berekenen.

  Op basis van XML bestanden, die door allerlei andere programma’s gemaakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld Microsoft Excel, biedt dit heel veel nieuwe mogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijke voordelen in jouw situatie? Laat je dan voorlichten door onze mensen, over toepassingen, mogelijkheden en maatwerk voor jouw situatie.

  Meer informatie

  Aanvraag proeflicentie

  Technosoft Balkroosters

  Bespaar tijd en geld door het gebruik van Technosoft Balkroosters. Direct aan de slag, zonder training. Makkelijker, completer en inzichtelijker is er niet.

  • Intuïtieve en duidelijke invoer
  • Snelle resultaten
  • Gecertificeerde software

  Vraag hier een offerte of demo aan.

  Beschikbare modules voor Technosoft Balkroosters:

  Dit is wat klanten zeggen over Balkroosters

  Het in de rekenspion kunnen zien vanuit welke belastingcombinatie de extreme waarden van het buigend moment, de dwarskracht en de verplaatsing in de omhullenden op een bepaalde positie afkomstig zijn, is weer een welkome nieuwe functionaliteit binnen Raamwerken, Liggers en Balkroosters.

   

  Toepassing in verschillende branches

  • Aannemers & Architectenbureaus

   Aannemers & Architectenbureaus

   In de markt zijn er aannemers en architecten die het constructief advies zelf geven. Denk bijvoorbeeld aan aannemers die projectmatig bouwen. Dan kan het qua capaciteit en communicatie handig zijn om zelf het constructieve advies te verzorgen. Balkroosters wordt daarbij toegepast voor het ontwerpen van funderingen en luifels door de constructeur.

   A
  • Controlerende instanties

   Controlerende instanties

   Voor het verkrijgen van een bouwvergunning dient een opdrachtgever een bouwaanvraag te doen waarin aangetoond is dat aan het bouwbesluit voldaan is. Een onderdeel daarvan is de constructieve berekening volgens de Eurocodes. Controlerende instanties (ook wel bouwtoezicht genoemd), bestaande uit gemeentes, provincies en omgevingsdiensten gebruiken Balkroosters voor het controleren van deze bouwaanvragen, namelijk het controleren van berekeningen van ingenieursbureaus. Het kabinet van Rutte heeft in 2017 een wetsvoorstel voor “Privatisering van bouwtoezicht” ingediend. Deze wet is vooralsnog uitgesteld. Gemeenten blijven daarmee dus verantwoordelijk voor het toezicht op de bouw.

   C
  • Ingenieursbureaus

   Ingenieursbureaus

   Ingenieursbureaus worden betrokken vanaf de ontwerpfase van een constructie. Balkroosters wordt daarbij toegepast voor het ontwerpen van funderingen en luifels. Op basis van het ontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever komt het ingenieursbureau met een constructief advies wat een onderdeel is van het kunnen verkrijgen van een bouwvergunning. In het ontwerpproces speelt BIM-en een belangrijke rol. BIM staat voor “Building Information Modelling” (of ook wel in het Nederlands vertaald naar Bouw Informatie Model) en is een geïntegreerd proces waarin alle disciplines in de bouw (zoals opdrachtgever, architect, installateur en constructeur) een project in het ontwerp digitaal met bewerken en gegevens met elkaar uitwisselen.

   I