Balkroosters

“Balkroosters; de ideale rekensoftware voor een optimaal funderingsontwerp”

Gebruiksvriendelijke rekensoftware voor het ontwerp van wapening en optimaal plaatsen van funderingspalen. Ook voor het ontwerp van staalconstructies (luifels en daken).

Technosoft Balkroosters is gericht op ontwerpen van funderingen. De gebruiker beschikt hiermee over een krachtig, overzichtelijk en sterk interactief hulpmiddel, waarmee onder andere snel en efficiënt de optimale fundering van bijvoorbeeld woonhuizen, appartementsgebouwen en bedrijfspanden berekend kan worden. Balkroosters heeft standaard in zich:

 • Stramiengenerator
 • Een vrij in te stellen invoer grid
 • Kopieerfunctionaliteit van balk naar balk
 • Vaste en verende steunpunten
 • Wringing, beddingsconstanten en een groot aantal belastingsoorten
 • Weergave balkrooster in bovenaanzicht of isometrisch
 • Excentrische balkbelastingen
 • Paalexcenticiteiten voor "verkeerd geheide" palen
 • Directe koppeling tussen alfanumerieke en grafische invoerschermen

Balkroosters 6-70

Waarom is Balkroosters krachtig?

 • Gelijktijdige weergave van invoer- en uitvoergegevens
 • Automatische belastingcombinatiegeneratie volgens NEN-EN 1990
 • Paalmistanden en belastingen met excentriciteit zijn in te voeren
 • Vooraf te definiëren uitvoerselecties voor zowel de grafische als de numerieke uitvoer
 • Uitbreidingsmodules voor het verder uitwerken van opgezette balkroosters.

XML-koppeling

Efficiënter werken met minder faalkosten bij repeterende werkzaamheden. Met deze nieuwe uitbreiding binnen het Balkroosters programma wordt het mogelijk gemaakt met behulp van “parametrisch ontwerpen” voor repeterende bouwsystemen, die variëren in afmetingen en vormen, automatisch funderingsplannen te genereren en door te rekenen.

Op basis van XML bestanden, die door allerlei andere programma’s gemaakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld Microsoft Excel, biedt dit heel veel nieuwe mogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijke voordelen in uw situatie? Laat u dan voorlichten door onze mensen, over toepassingen, mogelijkheden en maatwerk voor uw situatie.

Meer informatie

 • Intuïtieve invoer
 • Snel
 • Duidelijke uitvoer
 • Goede ondersteuning

De voordelen van verschillende handigheden binnen Balkroosters

Rob Rekers - Sales manager

Ik deel graag inhoudelijke kennis van onze producten met u. Dat is de kracht van mijn functie als support engineer bij de support afdeling van Technosoft. Hierna volgend deel ik graag wat met u over een aantal functionaliteiten binnen Balkroosters.

Een funderingsconstructie waarbij meerdere balken op elkaar aansluiten kan gemakkelijk doorgerekend worden met Balkroosters. Daarbij worden de reactiekrachten van de afzonderlijke balken automatisch doorberekend op de aansluitende balken. Ook de wringingkracht tussen aansluitende balken worden meegenomen. De krachten worden overeenkomstig het toegepaste materiaal aan de bijbehorende normen getoetst.

Met steunpunt optimalisatie kan snel een optimaal ontwerp gemaakt worden, zodat u geen paal te veel plaatst bij een zo optimaal mogelijke wapeningsverhouding van de betonbalken.

Met de uitvoerspion kunnen direct alle berekende resultaten op het beeldscherm getoond worden tot in detail aan toe. Voor een beton berekening zijn de gebruikte MN-Kappa diagrammen op te vragen op basis waarvan de doorsnedecapaciteit berekend zijn.

Door te kiezen voor het parabolisch spanningsrekdiagram bij een beton berekening, rekent u volgens de meest optimale materiaalgegevens die volgens de Eurocode 2 toegepast mogen worden. Natuurlijk kunt u dit vrij eenvoudig terug zetten op Bi-lineair zodat berekende resultaten gemakkelijker zijn na te rekenen. Vergeet dan niet om deze instelling weer terug te zetten, want u wilt toch ook rekenen volgens het meest optimaal haalbare?

Ik zou veel meer kunnen vertellen over onze producten. Daarom verzorg ik ook regelmatig de Technosoft "Eurocode 2 Beton" training. Onze trainingen zijn met punten voor het Contructeursregister gewaardeerd. U kunt meer informatie over de Technosoft trainingen vinden op onze trainingen pagina.

Toegepast in de volgende branches

 • Ingenieursbureaus

  Ingenieursbureaus

  Ingenieursbureaus worden betrokken vanaf de ontwerpfase van een constructie. Balkroosters wordt daarbij toegepast voor het ontwerpen van funderingen en luifels. Op basis van het ontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever komt het ingenieursbureau met een constructief advies wat een onderdeel is van het kunnen verkrijgen van een bouwvergunning. In het ontwerpproces speelt BIM-en een belangrijke rol. BIM staat voor "Building Information Modelling" (of ook wel in het Nederlands vertaald naar Bouw Informatie Model) en is een geïntegreerd proces waarin alle disciplines in de bouw (zoals opdrachtgever, architect, installateur en constructeur) een project in het ontwerp digitaal met bewerken en gegevens met elkaar uitwisselen.
  I
 • Controlerende instanties

  Controlerende instanties

  Voor het verkrijgen van een bouwvergunning dient een opdrachtgever een bouwaanvraag te doen waarin aangetoond is dat aan het bouwbesluit voldaan is. Een onderdeel daarvan is de constructieve berekening volgens de Eurocodes. Controlerende instanties (ook wel bouwtoezicht genoemd), bestaande uit gemeentes, provincies en omgevingsdiensten gebruiken Balkroosters voor het controleren van deze bouwaanvragen, namelijk het controleren van berekeningen van ingenieursbureaus. Het kabinet van Rutte heeft in 2017 een wetsvoorstel voor "Privatisering van bouwtoezicht" ingediend. Deze wet is vooralsnog uitgesteld. Gemeenten blijven daarmee dus verantwoordelijk voor het toezicht op de bouw.
  C
 • Aannemers & Architectenbureaus

  Aannemers & Architectenbureaus

  In de markt zijn er aannemers en architecten die het constructief advies zelf geven. Denk bijvoorbeeld aan aannemers die projectmatig bouwen. Dan kan het qua capaciteit en communicatie handig zijn om zelf het constructieve advies te verzorgen. Balkroosters wordt daarbij toegepast voor het ontwerpen van funderingen en luifels door de constructeur.
  A

Gerelateerde software

Dit is wat klanten zeggen over …..

Het in de rekenspion kunnen zien vanuit welke belastingcombinatie de extreme waarden van het buigend moment, de dwarskracht en de verplaatsing in de omhullenden op een bepaalde positie afkomstig zijn, is weer een welkome nieuwe functionaliteit binnen Raamwerken, Liggers en Balkroosters.  
Van der Vorm Engineering- Hans Bosman
Directeur Projectleider

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop