Home Rekensoftware markten Ingenieursbureaus

Ingenieursbureaus

“Rekensoftware voor en door ingenieurs”

Sinds 1977 marktleider als leverancier van rekensoftware.

 • Software voor constructie berekeningen voor ingenieursbureaus
 • Software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die je begrijpen.
 • Werken met gecertificeerde software
 • De standaard in constructieberekeningen
 • Alles voor de constructeur
functioneel testen scan

Rekensoftware waar je op kunt rekenen!

Technosoft is ruim 45 jaar geleden ontstaan vanuit een ingenieursbureau en onze software ontwikkeling en support wordt nog steeds gedaan door ervaren ingenieurs die weten wat er speelt bij ingenieurs. Wij leveren het gereedschap voor de constructeur. Het gaat daarbij niet alleen om het leveren van rekensoftware, maar ook over oplossingen voor actuele onderwerpen als:

  • BIM integratie en parametrisch ontwerpen
  • Maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld integratie van software in de bouwketen
  • Werken met applicaties als Grasshopper, VIKTOR, Python ontwikkeling en Revit/Tekla
  • Opleiding en consultancy (ook met punten voor het constructeursregister)
  • Gecertificeerde software

  Omdat Technosoft het meest gebruikt is in de bouwwereld, wordt een uitvoer van Technosoft gezien als de standaard. Je klanten, collega’s en controlerende instanties zijn bekend hiermee en uitwisseling is dan ook zeer eenvoudig. Dit maakt Technosoft de standaard in de markt.

  Virtueel bouwen – Hoe wissel je informatie uit?

  Virtueel bouwen betekent informatie- en kennisuitwisseling door middel van Building Information Model (BIM). De effecten op het gebied van efficiency verbetering, kostenbesparing en verminderen van de kans op fouten zijn evident. Technosoft rekensoftware (zowel in 2D als in 3D oplossingen) biedt de mogelijkheid voor het uitwisselen van gegevens door middel van IFC, DXF en XML. Zo wordt directe uitwisseling met bijvoorbeeld Tekla, Revit en AutoCAD eenvoudig en kan je onze rekensoftware inzetten binnen het BIM proces.

  Er is een uitgebreid scala aan mogelijkheden om eigen applicaties te (laten) bouwen, gegevens uit te wisselen op basis van bijvoorbeeld XML, koppelen met veel gebruikte software als IDEA Statica, modelleer programma’s, VIKTOR, Pathw.ai, geïntegreerde Grasshopper interface, Python ontwikkel omgeving, prefab beton industrie applicaties etc.

  met Technosoft maak je dus niet alleen je toetsing en ontwerp beter en sneller, maar ben je ook volledig verbonden met alle andere schakels in het bouwproces. De combinatie van Technosoft en AXISVM software biedt alles wat een moderne constructeur nodig heeft. Nu en in de toekomst.

  Trainingen voor het Constructeursregister

  Wij bieden een breed scala aan trainingen aan, waardoor constructeurs beter gebruik kunnen maken van de software en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt. Wanneer er bij jullie register constructeurs werken, dan is het belangrijk om genoeg PE-punten te behalen.
  De trainingen van Technosoft zijn getoetst op de inhoud voor het register en toegelaten voor het behalen van PE punten. Een Registerconstructeur dient 30 PE-punten per drie jaar te behalen om naast zijn aangetoonde ervaring ‘up to date’ te blijven in de markt.

  Specialistische kennis op het gebied van bijvoorbeeld aardbevingen en geotechniek?

  Naast het grootste assortiment applicaties voor het berekenen van bouwconstructies hebben wij, als leidende partij in de markt, meerdere specifieke oplossingen die kunnen worden gebruikt door ingenieursbureaus.

  Sinds de aardbevingsproblematiek door de Groninger gaswinning zien we dat steeds meer ingenieursbureaus zich bezighouden met seismisch advies als nieuw en aanvullend specialisme. Met het programma 3Muri hebben we de software in huis die het controleren en adviseren op het gebeid van aardbevingsschade en preventie snel kan uitvoeren. 3Muri is op dit moment het meest toegepaste softwarepakket op dit gebied. Maar ook met AXISVM is veel mogelijk op dit gebied. Technosoft houdt de ontwikkelingen nauwlettend bij en vertelt je graag hoe en met welke rekensoftware je het best uit de voeten kunt.

  Ingenieursbureaus besteden geotechnisch advies vaak uit aan geotechnische specialisten, omdat hun eigen specialisten juist gericht zijn op materiaalspecialismen als beton, staal of hout. Technosoft biedt echter een totaaloplossing voor geotechnisch advies die het uitvoeren van deze berekening vergemakkelijkt. Met voldoende basiskennis is het voor een constructeur makkelijk werken met de geotechnische software van Technosoft.

  Handige tools die je werk vergemakkelijken.

  Naast 2D en 3D berekeningen voert de constructeur veel uiteenlopende detailberekeningen uit. Technosoft biedt hiervoor Constructieve tools voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- en metselwerkconstructies. Deze worden veel door ingenieursbureaus gebruikt.
  Door de modulaire opbouw kan je zelf bepalen welke detailberekeningen je in huis wilt halen:

   Naast bovengenoemde oplossingen hebben wij ook een speciale tool voor het maken van spreadsheets. CodeForm is sterk verbeterde versie van Excel die alle berekeningen transparant maakt. Zo maakt je berekeningen die voor bijvoorbeeld controlerende instanties inzichtelijk zijn doordat alle formules mathematisch zijn uitgeschreven. Ook voor controle van je eigen uitkomsten is deze tool de ideale oplossing.

   Alle modules zijn op proef aan te vragen. Zo weet je vooraf beter wat je kunt verwachten in de praktijk.

   De waarde van gecertificeerde software

   Waarom is dit belangrijk voor elke organisatie die constructies toetst en berekent?

   Technosoft is voorloper op het gebied van certificeren van Rekenprogrammatuur. Als constructeur wil je uiteraard zoveel mogelijk zekerheid over het gereedschap waar je mee rekent. Daar levert de certificering van rekensoftware een bijdrage aan.

   Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd en sinds 2022 ook de eerste met een certificering op rekensoftware voor staalconstructies! Meer over certificering van rekensoftware lees je hier.

   • 45 jaar ervaring met software voor constructeurs
   • Het meest gebruikte softwarepakket door ingenieursbureaus
   • Uitstekende uitvoer - helder en compleet
   • Goede uitwisseling met andere software en vakgenoten
   • Geaccepteerd door controlerende instanties

   Deze bedrijven gebruiken ook Technosoft