Home Rekensoftware markten Ingenieursbureaus

Ingenieursbureaus

Rekensoftware voor en door ingenieurs

Sinds 1977 marktleider als leverancier van rekensoftware bij ingenieursbureaus. Software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die u begrijpen.

Rekensoftware waar u op kunt rekenen!

Technosoft is 40 jaar geleden ontstaan vanuit een ingenieursbureau en onze software ontwikkeling en support wordt nog steeds gedaan door ervaren ingenieurs die weten wat er speelt bij ingenieurs. Wij leveren het gereedschap voor de constructeur. Het gaat daarbij niet alleen om het leveren van rekensoftware, maar ook over oplossingen voor actuele onderwerpen als:
- “BIM-en”
- Punten voor het Constructeursregister
- Aardbevingen en geotechniek
- Extra tools die uw werk vergemakkelijken
- Gecertificeerde software

Hieronder leest u over deze actualiteiten en hoe wij bij de actualiteiten de ingenieursmarkt zo optimaal mogelijk ondersteunen.

“Virtueel bouwen – Hoe wisselt u informatie uit?”

Virtueel bouwen betekent informatie- en kennisuitwisseling door middel van Building Information Model (BIM). De effecten op het gebied van efficiency verbetering, kostenbesparing en verminderen van de kans op fouten zijn evident. Technosoft rekensoftware (zowel in 2D als in 3D oplossingen) biedt de mogelijkheid voor het uitwisselen van gegevens door middel van IFC en DXF. Zo wordt directe uitwisseling met bijvoorbeeld Tekla, Revit en AutoCAD eenvoudig en kunt u onze rekensoftware inzetten binnen het BIM proces.

“Trainingen voor het Constructeursregister!”

Wij bieden een breed scala aan trainingen aan, waardoor constructeurs beter gebruik kunnen maken van de software en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt. Wanneer bij uw bedrijf register constructeurs werken, dan is het belangrijk om genoeg PE-punten te behalen.
De trainingen van Technosoft zijn getoetst op de inhoud voor het register en toegelaten voor het behalen van PE punten. Een Registerconstructeur dient 30 PE-punten per drie jaar te behalen om naast zijn aangetoonde ervaring ‘up to date’ te blijven in de markt.

“Specialistische kennis op het gebied van bijvoorbeeld aardbevingen en geotechniek?”

Naast het grootste assortiment applicaties voor het berekenen van bouwconstructies hebben wij, als leidende partij in de markt, meerdere specifieke oplossingen die kunnen worden gebruikt door ingenieursbureaus.

Sinds de aardbevingsproblematiek door de Groninger gaswinning zien we dat steeds meer ingenieursbureaus zich bezighouden met seismisch advies als nieuw en aanvullend specialisme. Met het programma 3Muri hebben we de software in huis die het controleren en adviseren op het gebeid van aardbevingsschade en preventie snel kan uitvoeren. 3Muri is op dit moment het meest toegepaste softwarepakket op dit gebied. Technosoft houdt de ontwikkelingen nauwlettend bij en vertelt u graag hoe en met welke rekensoftware u het best kunt instappen in deze markt.

Ingenieursbureaus besteden geotechnisch advies vaak uit aan geotechnische specialisten, omdat hun eigen specialisten juist gericht zijn op materiaalspecialismen als beton, staal of hout. Technosoft biedt echter een totaaloplossing voor geotechnisch advies die het uitvoeren van deze berekening vergemakkelijkt.

“Handige tools die uw werk vergemakkelijken.”

Naast 2D en 3D berekeningen voert de constructeur veel uiteenlopende detailberekeningen uit. Technosoft biedt hiervoor Constructieve tools voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- en metselwerkconstructies.

Door de modulaire opbouw kunt u zelf bepalen welke detailberekeningen u in huis wilt halen.

• Construct Algemeen, Beton, Staal, Hout en Metselwerk
• Kolomwapening Beton en Brandwerendheid
• MN Kappa
• Wapeningstabellen

Naast bovengenoemde oplossingen hebben wij ook een speciale tool voor het maken van spreadsheets. CodeForm is sterk verbeterde versie van Excel die alle berekeningen transparant maakt. Zo maakt u berekeningen die voor bijvoorbeeld controlerende instanties inzichtelijk zijn doordat alle formules mathematisch zijn uitgeschreven. Ook ter controle van uw eigen uitkomsten is deze tool de ideale oplossing.

Alle modules zijn op proef aan te vragen. Zo weet u vooraf beter wat u inkoopt!

“De waarde van gecertificeerde software”

Waarom is dit belangrijk voor uw organisatie?

Technosoft is voorstander van het certificeren van Rekenprogrammatuur. Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd! In de pdf op deze pagina vindt u meer informatie over gecertificeerde Rekenprogrammatuur en hoe u hier als bedrijf, gebruik makend van de Technosoft programmatuur, uw voordeel mee kan doen.

  • 40 jaar ervaring met software ontwikkeling en testen
  • 1.000+ klanten in diverse sectoren
  • 75% marktaandeel binnen onze activiteiten
  • 8+ score van onze klanten op onze service
  • 1ste in Nederland met gecertificeerde software

Dit is wat klanten zeggen over …..

"Wij gebruiken een groot deel van de rekensoftware van Technosoft. Op dit moment maken wij echter ook gebruik van een proeflicentie geotechnische software om te kijken of we onze dienstverlening op dit gebied kunnen uitbreiden."
Duyts Bouwconstructies BV
Afshin Mahram, Directeur at Duyts Bouwconstructies BV

Meer weten over rekensoftware?

Bekijk onze trainingen

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop