Home Maatwerk softwareontwikkeling

Maatwerk softwareontwikkeling

 • Software voor de (ontwerpfase van de) bouwsector.
 • Constructieve EN  software kennis
 • Maak gebruik van onze 45 jaar ervaring
Codemeter licentie

Technosoft heeft al meer dan 45 jaar ervaring met het ontwikkelen van software. Op het gebied van rekensoftware voor de constructeur zijn wij natuurlijk al jarenlang de onbetwiste marktleider en expert op dit gebied. Naast het verder ontwikkelen van de Technosoft software, ontwikkelen wij ook regelmatig maatwerk software voor andere bedrijven. Door onze kennis van zowel softwareontwikkeling als van de ontwerpfase van de bouw, zijn wij in staat om bedrijven te helpen om hun processen en commerciële slagkracht te verbeteren. Door middel van het ontwikkelen van software die precies past bij jouw organisatie en situatie.

Met kennis van jouw branche

Vanaf ons ontstaan ontwikkelen wij software voor het constructieve deel van de  bouwsector. Met deze opgedane kennis en praktijkervaring begrijpen wij beter wat de software vragen zijn die bij onze klanten spelen. Wij kennen de omstandigheden waaronder jij werkt en de ontwikkelingen in de markt. Typische bedrijven die wij als klant hebben zitten in diverse bouw gerelateerde branches.

 • Constructeurs
 • Bouwbedrijven
 • Architecten
 • Ingenieursbureaus
 • Controlerende instanties
 • Staalbouwers
 • Betonfabrieken

Wanneer je een specifieke uitdaging hebt op het gebied van het ontwikkelen van software, gaan wij graag in gesprek om te kijken hoe wij onze ervaring in kunnen zetten om je op dit gebied te ondersteunen. Wij werken hierbij met een duidelijk motto; “Zeker in software”. Dit betekent dat je zeker kan zijn dat wij zullen leveren wat wij met elkaar hebben afgesproken. Een goed onderzoek vooraf zorgt er voor dat de zaken helder zijn voordat wij er aan beginnen.

Ontwikkeling door ervaren vaklieden.

Alle maatwerk softwareontwikkeling die gerelateerd is aan de bouwsector, wordt door onze eigen ontwikkelaars in Deventer gedaan. Hier hebben wij de perfecte combinatie van jarenlange kennis en ervaring van onze ingenieurs en het bouwen van moderne software applicaties. Door het samengaan van deze verschillende expertises is het mogelijk om efficiënt betrouwbare software te maken. Soms wordt hier gebruik gemaakt van reeds aanwezige software platformen, die wij reeds eerder ontwikkeld hebben, maar er wordt ook regelmatig op geheel nieuwe basis software ontwikkeld.

Voor alle mogelijke situaties

De ontwikkeling van software voor de bouwsector bevindt zich op dit moment in een stroomversnelling. Steeds meer processen worden geautomatiseerd, systemen worden aan elkaar gekoppeld, grote hoeveelheden data worden gecreëerd, informatie moet altijd en overal beschikbaar zijn, nieuwe technologieën doen snel hun intrede (en verdwijnen weer) en technologie als bijvoorbeeld AI geeft in 1 keer een overvloed aan mogelijkheden. Om bij te blijven of zelfs voorop te lopen is het soms verstandig om eigen oplossingen te ontwikkelen, die precies passen in jouw business en bedrijf. Wij begrijpen het werkveld van ontwerpers, constructeurs en bouwers. Daardoor kunnen wij samen de beste oplossing ontwerpen en gebruik maken van alles wat we al gerealiseerd hebben.

Een aantal voorbeelden van deze softwareoplossingen zijn:

 • Integratie van rekenregels voor specifieke producten van leveranciers. Hierdoor worden deze producten laagdrempelig beschikbaar voor hun klanten.
 • Rekenapplicaties voor specifieke branches en productgroepen.
 • Koppelingen en gebruiksinterfaces
 • Refactoring van verouderde software
 • Oplossingen voor parametrisch ontwerpen

Maatwerk software

 • Kennis van jouw branche
 • Ontwikkeld door vakmensen
 • Rekenapplicaties, koppelingen, parametrisch ontwerpen

Voorbeelden van maatwerk oplossingen

Technosoft had al eerder projecten voor Witteveen+Bos uitgevoerd, toen er vanuit het kantoor van Witteveen+Bos in Singapore een aanvraag kwam voor ondersteuning bij het ontwikkelen van een PHP applicatie. Het betreft de ontwikkeling van een online platform voor de in...

Witteveen+Bos
Witteveen+Bos
Voorgespannen prefab palen berekenen

De samenwerking van Technosoft met het Betonhuis constructief prefab (voorheen ABFAB) gaat al lang terug en stamt nog uit het TGB tijdperk. De leveranciers van voorgespannen palen hadden zich destijds georganiseerd in een verenigi...

Adriaan Pfeiffer
Rekenapplicatie voor de prefab industrie
Maatwerk rekensoftware voor bouwmaterialen.

Vebo Beton & Staal werkte al jarenlang samen met ABT in Velp. Onder andere op het gebied van de engineering van lateien en geveldragers. ABT heeft jarenlange ervaring en grote deskundigheid opgebouwd in deze materie. oo...

Adriaan Pfeiffer
Rekensoftware voor bouwmaterialen
De aanleiding

Sinds langere tijd was het plan om software te ontwikkelen voor een last- en modelgenerator voor Elascon-verbindingen als platform voor de meer dan 500 Easycon software partners. Easycon is een zelf ontwikkeld programma voor het maken van statische bere...

Dipl.Ing. Holger Rupprecht
Maatwerk voor betonindustrie

Wil je meer weten over maatwerk softwareontwikkeling?


Wil je weten of wij je kunnen helpen met specifieke wensen op het gebied van softwareontwikkeling? Wij geven vrijblijvend advies over de aanpak, de oplossing en de technische invulling.

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen direct contact op om de mogelijkheden te onderzoeken en advies te geven.

zeker in software!