Home Business Cases Maatwerk voor betonindustrie

Maatwerk voor betonindustrie

“Maatwerk met vakkennis”

maatwerk softwareontwikkeling in samenwerking tussen ingenieur en ontwikkelaar

  • Dipl.Ing. Holger Rupprecht
    Directeur eigenaar
  • Werkt met Technosoft sinds
    2016
  • Not in title

De aanleiding

Sinds langere tijd was het plan om software te ontwikkelen voor een last- en modelgenerator voor Elascon-verbindingen als platform voor de meer dan 500 Easycon software partners. Easycon is een zelf ontwikkeld programma voor het maken van statische berekeningen van elastische verbindingsconstructies. Omdat er al ervaring was met het ontwikkelen van de Easycon applicaties was het redelijk bekend was een ontwikkeltraject in zou gaan houden.

Door een bekende relatie werd Elascon in contact gebracht met Technosoft Nearshore Outsourcing. Na een verdiepend gesprek met een specialist van technosoft bleek de kennis en ervaring mooi aan te sluiten en werd de omvang en het werkveld van de ontwikkeling al snel duidelijk. De doelstelling was het ontwikkelen van een generator die gebasseerd zou worden om 3D FEM software van Technosoft die in staat is de complexe berekeningen uit te voeren en grafisch aan de gebruiken te presenteren.

Het voorstel

Aangezien het hier een technisch ingewikkelde applicatie betrof, was het maken van een goede projectbeschrijving van belang. In samenspraak met Technosoft hebben we gezorgd dat er een goede beschrijving kwam van wat er ontwikkeld moest worden. Deze beschrijving is daarna goed geanalyseerd door het hoofd ontwikkeling van Technosoft, waarna er een offerte gemaakt is voor de realisatie. Uit de offerte bleek dat Technosoft heel goed begrepen had welke vraag er voor lag en de mensen die het werk zouden gaan doen waren meer dan goed gekwalificeerd. Op basis hiervan was het vertrouwen voor het geven van de opdracht voor de realisatie op projectbasis.

De uitvoering

Doordat we te maken kregen met een zeer ervaren ontwikkelaar met voldoende kennis van de materie, konden we snel beginnen. gedurende de ontwikkeling hebben we geprofiteerd van de ervaring die aanwezig is zodat het project zonder oponthoud gerealiseerd kon worden. Deze goede samenwerking heeft niet alleen geleid tot een mooi nieuw product, maar heeft de basis gelegd voor een partnership tussen twee internationaal georiënteerde bedrijven die elkaar kunnen versterken. De vervolgopdrachten die er nadien geweest zijn onderstrepen dat.

het is mooi om te zien dat het niet alleen de ontwikkeling van een stuk software is, maar ook het samen werken aan een stuk business logica, waardoor wij sterker staan ten opzichte van de concurrentie.

2 vragen voor Elascon

Zou u werken met Technosoft aan anderen adviseren?

In principe wel, maar ik zou wel gek zijn als ik het aan mijn concurrenten zou adviseren!!

Waarom koos u voor Technosoft?

Vanwege het professionele aanbod, dat met vakkennis was gemaakt en waar oplossingen werden geboden die vertrouwen wekten.

Wanneer schakelt u Technosoft in?

Meer weten over maatwerkoplossingen?

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop