Bouwbedrijven

“Rekensoftware voor en door ingenieurs”

Sinds 1977 marktleider als leverancier van rekensoftware.

 • Software voor constructieberekeningen voor bouwbedrijven.
 • Software ontwikkeld door ervaren ingenieurs die je begrijpen.
 • BIM integratie
 • Samenwerken in de bouwketen
Technosoft rekensoftware
Construct transparant web

Technosoft is ruim 45 jaar geleden ontstaan vanuit een ingenieursbureau en onze softwareontwikkeling en support wordt nog steeds gedaan door deze ervaren ingenieurs die weten wat er speelt in de bouw. Wij leveren het gereedschap voor bouwbedrijven met een eigen ingenieursafdeling. Het gaat daarbij niet alleen om het leveren van rekensoftware, maar ook over oplossingen voor actuele onderwerpen als:

 • BIM integratie en parametrisch ontwerpen
 • Maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld integratie van software in de bouwketen
 • Werken met applicaties als Grasshopper, VIKTOR, Python ontwikkeling en Revit/Tekla
 • Opleiding en consultancy
 • Gecertificeerde software

  Virtueel bouwen – Hoe wissel je informatie uit?

  Virtueel bouwen betekent informatie- en kennisuitwisseling door middel van Building Information Model (BIM). De effecten op het gebied van efficiency verbetering, kostenbesparing en verminderen van de kans op fouten zijn evident. Technosoft rekensoftware (zowel in 2D als in 3D oplossingen) biedt de mogelijkheid voor het uitwisselen van gegevens door middel van IFC, DXF en XML. Zo wordt directe uitwisseling met bijvoorbeeld Tekla, Revit en AutoCAD eenvoudig en kunt u onze rekensoftware inzetten binnen het BIM proces.

  Er is een uitgebreid scala aan mogelijkheden om eigen applicaties te (laten) bouwen, gegevens uit te wisselen op basis van bijvoorbeeld XML, koppelen met veel gebruikte software als IDEA Statica, modelleer programma’s, VIKTOR, Pathw.ai, geïntegreerde Grasshopper interface, Python ontwikkel omgeving, prefab beton industrie applicaties etc.

  Aangezien Technosoft de onbetwiste marktleider in Nederland is, wordt uitwisseling met bijvoorbeeld de hoofdconstructeur ook een stuk makkelijker. Deze gebruikt vaak zelf ook Technosoft en/of AXISVM en spreekt dus dezelfde taal.

  Handige tools die je werk vergemakkelijken.

  Naast 2D en 3D berekeningen voert de constructeur veel uiteenlopende detailberekeningen uit. Technosoft biedt hiervoor Constructieve tools voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- en metselwerkconstructies. Deze worden veel door bouwbedrijven gebruikt.
  Door de modulaire opbouw kan je zelf bepalen welke detailberekeningen je in huis wilt halen:

   Naast bovengenoemde oplossingen hebben wij ook een speciale tool voor het maken van spreadsheets. CodeForm is sterk verbeterde versie van Excel die alle berekeningen transparant maakt. Zo maakt je berekeningen die voor bijvoorbeeld controlerende instanties inzichtelijk zijn doordat alle formules mathematisch zijn uitgeschreven. Ook voor controle van je eigen uitkomsten is deze tool de ideale oplossing.

   Alle modules zijn op proef aan te vragen. Zo weet je vooraf beter wat je kunt verwachten in de praktijk.

   De waarde van gecertificeerde software

   Waarom is dit belangrijk voor elke organisatie die constructies toetst en berekent?

   Technosoft is voorloper op het gebied van certificeren van Rekenprogrammatuur. Als constructeur wil je uiteraard zoveel mogelijk zekerheid over het gereedschap waar je mee rekent. Daar levert de certificering van rekensoftware een bijdrage aan.

   Kiwa is de organisatie die de Eurocode Rekenprogrammatuur voor Betonconstructies van een KOMO® productcertificaat kan voorzien. Technosoft is sinds 2014 (sinds de komst van dit productcertificaat) gecertificeerd en sinds 2022 ook de eerste met een certificering op rekensoftware voor staalconstructies! Meer over certificering van rekensoftware lees je hier.

   • 45 jaar ervaring met software voor constructeurs
   • De meest gebruikte rekensoftware in de bouw
   • Uitstekende uitvoer - helder en compleet
   • Goede uitwisseling met andere software en hoofdconstructeur

   Deze bedrijven gebruiken ook Technosoft