Home Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen

een hype of de toekomst voor de constructeur?

Parametrisch ontwerpen
Delen

Parametrisch ontwerpen.

De manier waarop gebouwen ontworpen worden is in de basis al heel lang hetzelfde. Veranderingen in de werkwijze van constructeurs gaan over het algemeen zeer gelijkmatig. Toch zijn er ontwikkelingen in de markt die ook de “conservatieve” constructeur aan het denken zet.  De afgelopen periode is er veel te doen over een aantal nieuwe manieren van werken, waaronder het parametrisch ontwerpen. Door het gebruik van programma’s als Grasshopper en Dynamo op de technische universiteiten, lijkt parametrisch ontwerpen in een versnelling te komen. Jonge constructeurs leren tijdens de studie om te gaan met deze ontwerp-tools die nu ook koppelingen kunnen maken met de diverse ontwerpprogramma’s.

Wat doet Technosoft met parametrisch ontwerpen?

Wanneer u als constructeur bezig bent met parametrisch ontwerpen, wilt u waarschijnlijk een koppeling maken tussen het ontwerp en de berekening. Het betekent meestal het van buiten af maken van de invoer en het automatisch laten uitvoeren van de benodigde constructieve berekeningen. Technosoft ondersteunt haar klanten hiermee. Door de combinatie van constructieve kennis en specialisten in het ontwikkelen en testen van software, helpen wij onze klanten bij het optimaliseren van hun software omgeving om het beste te halen uit een ICT omgeving.

AxisVM parametrisch

Een van de eerste programma’s die haar omgeving open heeft gesteld voor deze nieuwe manier van ontwerpen is AxisVM, het 3D Eindige Elementen programma welke Technosoft al vanaf het jaar 2001 in de Nederlandse markt vertegenwoordigt. Daarnaast werken we op dit moment aan het openstellen van onze belangrijkste Technosoft programma’s voor het koppelen met invoer van buitenaf. Binnenkort zult u ook in staat zijn om uw vertrouwde Technosoft programma’s in te kunnen zetten binnen parametrisch ontwerpen.

In het verleden heeft Technosoft voor diverse klanten software en/of koppelingen ontwikkeld waarmee al parametrisch rekenen mogelijk is. Eenvoudige oplossingen die in de praktijk zeer nuttig zijn! Lees er meer over parametrisch ontwerpen in het artikel dat wij hierover geschreven hebben.

Literatuurlijst


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Parametrisch ontwerpen - Hype of toekomst?

Lees het artikel over parametrisch ontwerpen en rekenen voor de constructeur. Oplossingen om gemakkelijk parametrisch ontwerp en rekenen aan elkaar te koppelen.

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop