Home Maatwerk software Rekenapplicatie voor de prefab industrie

Rekenapplicatie voor de prefab industrie

“samenwerken aan software voor prefab paalfabrikanten”

De ontwikkeling van een desktop maatwerk rekenapplicatie voor voorgespannen prefab paalfabrikanten.

  • Adriaan Pfeiffer
  • Samenwerking
    2012 - 2019
  • Techniek
    C++ / MFC

Voorgespannen prefab palen berekenen

De samenwerking van Technosoft met het Betonhuis constructief prefab (voorheen ABFAB) gaat al lang terug en stamt nog uit het TGB tijdperk. De leveranciers van voorgespannen palen hadden zich destijds georganiseerd in een vereniging om gezamenlijk gebruik te maken van hetzelfde rekenprogramma. De eerste opzet van de software hebben zij toen zelf opgepakt, maar met de introductie van de Eurocode was het nodig om hulp te zoeken bij het aanpassen en verbeteren van de software. Met de kennis van deze materie en de ervaring met het ontwikkelen van constructieve rekensoftware, was Technosoft de aangewezen partij om dit op te pakken. Sindsdien zijn er meerdere ontwikkelingen gedaan op deze applicatie om de werking en de functionaliteiten te verbeteren. Uiteraard is de software omgezet naar de vernieuwde Eurocode regelgeving en zijn er bijvoorbeeld nieuwe modules ontwikkeld voor zaken als het automatisch tekenen van een prefab paal in Autocad en een speciale holle paalmodule.

Samenwerking in de praktijk

Om te zorgen dat alle wensen van de verschillende leden van het betonhuis constructief prefab worden verzameld en teruggebracht naar wat er door Technosoft ontwikkeld moet worden, is er 1 contactpersoon die alle aanvragen en meldingen verzameld. Deze contactpersoon is het aanspreekpunt voor de ontwikkeling. Via mail of per telefoon worden zaken besproken, maar daarnaast wordt er ook regelmatig overleg gepland wanneer er zaken moeten worden afgestemd.  Voor het registreren van meldingen heeft Technosoft een helpdesk systeem. Hierin kunnen klanten meldingen en verzoeken plaatsen die dan systematisch kunnen worden opgevolgd door de support afdeling of de ontwikkel afdeling. Wanneer we het hebben over het ontwikkelen van software, dan worden deze meldingen geplaatst in het tracking systeem, dat zorgt voor een goede voorbereiding, afhandeling en oplevering van software op basis van een Agile ontwikkel methodiek.

Wanneer er software wordt opgeleverd zorgt de contactpersoon dan veelal ook de test of distribueert de applicatie naar de persoon die de eindtest verzorgt. Hierna volgt eventueel een bug fixing ronde en wordt de software opgeleverd.

Methode van werken

In de afgelopen jaren zijn er verschillende manieren van samenwerken geweest, afgestemd op de aard en hoeveelheid van werkzaamheden. In de beginfase was het Eurocode traject een grote kluif, maar wel goed te voorspellen in hoeveelheid, type en doorlooptijd van het werk. Er is toen eerst een analyse gemaakt en op basis daarvan is het werk op basis van een vaste prijs project aangenomen. Wanneer het werk bestaat uit voornamelijk beheer en onderhoud van de applicatie, wordt dit op een andere wijze aangepakt. Op het moment dat er aanpassingen of verbeteringen moeten worden doorgevoerd, gebeurt dit veelal op basis van korte iteraties. Hierbij worden door de opdrachtgever meldingen gedaan, welke worden ingepland binnen de reguliere ontwikkelprocessen en uitgevoerd.

Toegepaste technieken

het originele programma is geschreven in Delphi. Later is dat omgezet naar Microsoft C++. De User Interface is geschreven op basis van MFC (Microsoft Foundation Class).

De applicatie is een maatwerk rekenapplicatie voor voorgespannen prefab paalfabrikanten. Het programma rekent de voorgespannen doorsnede uit en maakt capaciteitsdiagrammen voor zowel sterkte als scheurvormingsberekeningen in zowel de kop, schacht als de overgang tussen kop en schacht.

Waarom samenwerken met Technosoft?

40 jaar ervaring met...

het ontwikkelen en beheren van software binnen uw sector, kennis van de bouw en innovatieve oplossingen

10+ jaar ervaring

het ontwikkelen en implementeren van maatwerksoftware voor diverse bedrijven. Microsoft, PHP, App ontwikkeling en testen van software.

Nu bezig met..

Quality Assurance en testen van software, Agile teams, detachering van ontwikkelaars en gezamenlijk innoveren van het ICT landschap.

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop