Home AXISVM: open & verbonden

Open & verbonden

AXISVM is open en verbonden. Dat is wat je van moderne software mag verwachten

 • Perfecte API met Microsoft COM-technologie
 • Volledig BIM integratie
 • Standaard koppelen met vele omgevingen
 • Parametrisch ontwerpen in alle facetten
 • Python ontwikkelomgeving

Koppelingen AXISVM-3
Delen

AXISVM-API

AXISVM ondersteunt, net als andere Windows-applicaties, de Microsoft COM-technologie voor toegang tot, controle en lezen van gegevens uit externe programma’s. Add-ons op basis van de COM-technologie maken parametrisch 3D-ontwerp, samenwerking met externe programma’s en iteratieve analyse van alternatieve constructies mogelijk. Deze API is volledig beschreven met een uitgebreide handleiding, waardoor het werken hiermee zeer eenvoudig is.

BIM integratie

BIM integratie

AXISVM heeft een BIM-verbinding op hoog niveau waardoor, met behulp van of een IFC-type bestand of een speciale interface, gemakkelijk bi-directionele gegevensuitwisseling mogelijk is met elke op BIM gebaseerde applicatie (ArchiCAD, AutoDesk ADT, Revit, Nemetschek Allplan, Tekla Structures etc). De software houdt automatisch wijzigingen bij en het model wordt automatisch aangepast. Hierdoor wordt de samenwerking tussen modelleur en constructeur een stuk gemakkelijker.

Python ontwikkelomgeving

Python AxisVMHet PYAXISVM-project biedt een interface op hoog niveau voor AXISVM, waardoor de bewerkingen rechtstreeks vanuit Python beschikbaar zijn. Het is gebaseerd op de COM-technologie van Microsoft en ondersteunt alle functies van de originele AXISVM COM-typebibliotheek, waardoor je:

 

 • AXISVM-modellen kunt bouwen, wijzigen of analyseren
 • Oplossingen vinden met iteratieve methoden
 • Combineer de kracht van AXISVM met Python-bibliotheken van derden
 • Uitbreidingsmodules kunnen bouwen

Bovendien maakt PYAXISVM het mogelijk om schone, beknopte en beter leesbare code te schrijven door de typebibliotheek uit te breiden met het slicing-mechanisme van Python, contextbeheer en meer.

Grasshopper koppeling.

De gratis  AXISVM Grasshopper add-on maakt het mogelijk om parametrische modellen die in Grasshopper zijn gemaakt, naar AXISVM te exporteren. Hiermee is deze add-on de perfecte Grasshopper koppeling.

De Grasshopper add-on biedt verschillende componenten om AXISVM-modelitems te definiëren, van parametrische doorsneden via constructie elementen tot de knoopverbindingen. De constructieve balken en kolommen en vloeren en wanden kunnen gemeshed worden. Na het definiëren van belastinggevallen en belastingcombinaties kan de gebruiker een eindige-elementenanalyse starten (statisch lineair of niet-lineair, trillingen, knik of seismisch) en de beton-, staal- of houtcontrole maken. Na het starten van de export wordt AXISVM automatisch geopend met het geëxporteerde model.

Een voordeel van deze Grasshopper koppeling is dat het eenvoudig is om parametrische modellen en zelfs sjablonen in Grasshopper te maken. De parameters van een spant kunnen bijvoorbeeld de overspanning, de hoogte, de lay-out en het type van de doorsnede zijn. Het andere voordeel is dat Grasshopper veel geometrische functies biedt die het maken van complexe 3D-modellen mogelijk maken.

AXISVM Grasshopper add-on

Bekijk hier een korte introductie.

 • Echt interactief werken met Grasshopper
 • Standaard gratis onderdeel van AXISVM
 • Parametrisch ontwerpen binnen handbereik