Home Business Cases Business cases rekensoftware Rekensoftware voor Duyts Bouwconstructies

Rekensoftware voor Duyts Bouwconstructies

“kennisdeling door transparantie”

Praktijk cases over rekensoftware en de structural engineering markt. Onderwerpen waar u graag over leest.

  • Afshin Mahram
    Directeur
  • Gebruikt Technosoft sinds
    2005
  • Technosoft rekensoftware, AxisVM

In de periode vanaf 2005 is Duyts Bouwconstructies BV zich gaan oriënteren op een nieuw softwarepakket voor het berekenen van constructies, er was wat onvrede over de toen toegepaste programmatuur. Er was nog geen kennis van de Technosoft programma’s maar toenmalige directeur/hoofdconstructeur André van Veen kende de software vanuit zijn vorige werkgever en was enthousiast. Constructeurs zijn over het algemeen niet zo gek op veranderingen als het gaat om het gereedschap waar men mee werkt, maar toen we kennis kregen van de pakketten van Technosoft waren ze toch overtuigd.

Geschiedenis van Duyts Bouwconstructies

In het begin van de jaren 90 zijn Afshin en Ynse beide begonnen als stagiair bij Duyts Bouwconstructies in Amsterdam. Het bedrijf was toen nog eigendom van Jan Duyts die in 1981 het bedrijf heeft opgericht. In 1997 werd het kantoorpand aan de Jacob van Lennepkade te klein om alle personeelsleden te huisvesten en is de huidige locatie aan de Van Slingelandtstraat betrokken. In 2000 hebben André van Veen en Arthur Grentzius het bureau overgenomen en is de bedrijfsnaam veranderd in Duyts Bouwconstructies B.V. Na het prepensioen van André van Veen in de zomer van 2011 bestaat de directie uit drie personen: Arthur Grentzius, Afshin Mahram en Wouter Nelis.

Snel werken met 2D en 3D software

De overgang naar Technosoft ging eigenlijk vrij eenvoudig. Er waren natuurlijk wel mensen die er tegen waren, maar die werden in de loop van de tijd ook enthousiast. De constructeurs leerden snel werken met de software en met een aantal trainingen waren we er al snel aan gewend.
Vanaf het begin af aan maken wij naast de Technosoft software ook gebruik van AxisVM, de 3D rekensoftware die Technosoft verkoopt. Wij gebruiken AxisVM veel voor zaken als kelderbakken, funderingsherstel en staalconstructies. Het mooie van werken met AxisVM is dat je een totaaloverzicht hebt van de constructie. Wij werken zelf met de IFC module die de uitwisseling met Revit mogelijk maakt en daardoor de samenwerking tussen tekenen en rekenen, die wij zo belangrijk vinden, goed faciliteert. Op dit moment doen we een proef met de nieuwe REVIT interface van AxisVM. De 2D software van Technosoft is goed als het gaat om snel en overzichtelijk berekeningen te maken, maar AxisVM is weer goed als het gaat om complexe projecten.

Voorbeeld uit de praktijk

Als voorbeeld laat ik graag het ontwerp van de decorhal van de Stopera zien. Het nieuwbouwdeel betrof een montagetoren van circa 20 meter hoog, gelijk aan de hoogte van de toneeltoren van het muziektheater in de Stopera aan de Amstel in Amsterdam. Hier kunnen de grote decors worden gemonteerd, getest en aangepast, voordat deze naar het theater gaan. In het bestaande deel van het gebouw is een nieuwe verdiepingsvloer aangebracht voor de reparatie van decordoeken en voor uitbreiding van de kantoren. Met AxisVM konden in een keer de gehele staalconstructie invoeren en kregen zo een goed beeld van de totale constructie. De berekeningen zijn daardoor eenvoudig te doen en je kan als constructeur een volledig overzicht houden om alles te kunnen controleren.
Wij gebruiken een groot deel van de rekensoftware van Technosoft. Op dit moment maken wij echter ook gebruik van een proeflicentie geotechnische software om te kijken of we onze dienstverlening op dit gebied kunnen uitbreiden.

Wij zijn zeer tevreden over Technosoft. Naast de kwaliteit van de rekensoftware en het uitgebreide pakket, vinden wij de persoonlijke sfeer en samenwerking ook heel prettig.

 

3 vragen voor Duyts Bouwconstructies

Waarvoor gebruiken jullie AxisVM het meest?

AxisVM is heel gemakkelijk voor bijvoorbeeld kelderbakken, staalconstructies en funderingsherstel, maar ook voor complexe constructies

Wat is het grootste voordeel van Technosoft rekensoftware?

Het rekent snel, betrouwbaar en je hebt altijd goed inzicht in wat je doet.

Wat houdt u op dit moment het meest bezig?

Het is ontzettend druk en wij moeten ons uiterste best doen om goede constructeurs te vinden. Wij blijven vasthouden aan het leveren van kwaliteit!

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop