Home Business Cases Business cases rekensoftware Wenteltrap ontwerp – De Prouw

Wenteltrap ontwerp – De Prouw

“efficient modelleren met 3D software”

Een realistisch beeld van de vervormingen, trillingen en interne meerdimensionale (Von Mises) spanningen.

  • Egbert van Ede
    Constructeur
  • Technosoft sinds
    1993

Al geruime tijd werken wij met de rekensoftware van Technosoft en circa tien jaar geleden zijn wij ook gebruik gaan maken van het EEM rekenpakket AxisVM. Dit geeft ons de mogelijkheid om op een efficiënte en gemakkelijke manier een realistisch beeld te krijgen van de spanningen en vervormingen van complexe beton- staal- en houtconstructies. Zo zijn wij de laatste jaren in opdracht van EeStairs uit Barneveld als ontwerper en adviseur betrokken geweest bij diverse beeldbepalende stalen wenteltrappen door heel Europa.

De Prouw trap close-up

Recentelijk is het Onderwijs- en Zelfstudiecentrum (OZC) van de Universiteit van Tilburg opgeleverd en ook hierin is een fraaie stalen wenteltrap toegepast. Door middel van het realiseren van een gesloten wringstijve koker in de binnen- en de buitenboom is de vervorming hiervan (bij volwaardig gebruik) beperkt gebleven tot enkele millimeters en is een spannende en comfortabele trap gerealiseerd. Door middel van het gebruik van AxisVM is voor dit ontwerp een realistisch beeld verkregen van de vervormingen, trillingen en interne meerdimensionale (Von Mises) spanningen en zo kon er door ons efficiënt worden gemodelleerd. Daarnaast geeft de 3D uitvoer van de rekensoftware voor de opdrachtgever een mooie en duidelijke weergave van de rekenresultaten. Een mooie samenwerking tussen ouderwets vakmanschap en de modernste digitale technieken.

Constructiebureau De Prouw adviseert naast de gebruikelijke berekeningen en tekeningen van beton-, staal-, hout- en metselwerkconstructies ook voor bijzondere constructies. Behalve het ontwerpen voor nieuwbouw werken wij voor veel (monumentale) renovatie- en restauratieprojecten, waarbij de advisering vaak maatwerk is en er niet volgens een "standaard" gewerkt kan worden. Binnen ons bureau werken gespecialiseerde ingenieurs, die de meeste projecten dan ook van begin tot eind begeleiden.

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop