Home Licenties

Alles over Technosoft licenties

Zorg dat u up-to-date bent met de laatste versies.

Codemeter licentie

Alles over Technosoft licenties en het beheer

Op deze pagina kunt u alle informatie vinden over uw Technosoft licenties

• De jaarlijkse update van uw licentie toegang
  • Het werken met de Technosoft Installer. De makkelijkste manier om up-to-date te blijven.
  •  De meest gestelde vragen en de antwoorden
  • Hoe kan ik een andere vraag stellen over mijn specifieke situatie?

Deze en meer informatie kunt u hier vinden, inclusief downloads en instructies.

Hoe verleng ik mijn Technosoft licenties?

Hoe zorgt u ervoor dat u verder kunt werken met uw Technosoft software, voordat uw jaarlijkse licentie is afgelopen? Lees meer

Start op de pc/server die in de Installer is aangegeven (zie hiernaast) de volgende link:

http://lc.codemeter.com/84214/depot/autoUpdate.php

(deze link starten in Chrome, Firefox of Chromium Edge, maar niet in Internet Explorer

Klik boven in het scherm op “Automatisch Update”

Klik hierna onderin op “Controleer Licentie Updates”

Als er een Update voor u klaar staat volgt:

Klik op “Overdracht Licentie Updates Nu”

Uw licentie wordt nu geüpdatet, d.w.z. de verloop datum schuift een jaar op.

Als er geen licentie update voor u klaar staat dan:

1. Is de huidige licentie nog minimaal meer dan een maand geldig.
  2. Zit u waarschijnlijk niet op de pc/server met de licentie.
  3. U heeft geen verbinding met de licentie pc/server, uw rekensoftware werkt dan op dat moment ook niet.

Hoe verwijder ik een Technosoft licenties?

Normaliter moet u een licentie nooit verwijderen. Er kunnen echter situaties optreden waarin dit toch nodig is. Lees meer

Bijv. als de licentie door wijzigingen in hardware corrupt dan wel ongeldig is geworden.
U kunt dan via onze website een nieuwe licentie aanvragen, bij activatie van de nieuwe licentie kan mogelijk een foutmelding optreden.
U kunt dit oplossen door die corrupte licentie (ook wel container genoemd) te verwijderen en daarna opnieuw de activatieprocedure te doorlopen:
toets Windows-toets+R:

toets achter “Openen:” CMD en geef OK.
toets: C: en geef Enter.
toets: cd “\Program Files (x86)\CodeMeter\Runtime\bin” en geef Enter.
toets: cmu32 /l en geef Enter.
Er volgt nu een lijst met de aanwezig licentiecontainer(s).
Toets: cmu32 ‐‐delete-cmact-license ‐‐serial 130-xxxxxxxxxx en geef Enter.
Bij xxxxxxxxxx vult u het nummer in dat nog op het scherm staat.
Probeer nu uw licentie opnieuw te activeren via http://lc.codemeter.com/84214/depot/index.php.

Hoe kan ik het best een melding bij de supportafdeling doen?

Voor het stellen van uw vragen over licenties en andere onderwerpen betreffende Technosoft software, kunt u het best gebruik maken van uw eigen Technosoft Portal.

• 24/7 indienen van vragen en opmerkingen.
  • Uiterlijk binnen 4 werkuren krijgt u een reactie van Technosoft terug.
  • Gemakkelijk en overzichtelijk communiceren.
  • Altijd alle informatie bij de hand

(Aanmelden Technosoft portal)

(Inloggen op uw Technosoft Portal)

Vragen en antwoorden

• Wanneer moet mijn licentie vernieuwd zijn?

Wanneer moet mijn licentie vernieuwd zijn?

• Start de Technosoft Installer.
    • Klik het tabblad licenties.
    • U vindt hier de Servernaam, met het IP-adres waarop de licentie te vinden is.
    • Als het IP-adres 127.0.0.1 is staat de licentie op uw eigen pc.
    • Tevens vindt u hier de datum waarop de licentie gaat verlopen.

W
  • Installer werkt niet, rekensoftware wel.

Installer werkt niet, rekensoftware wel.

Toets in uw internet browser, bijv Google Crome, het volgende adres in:
    http://localhost:22350

• Klik onderin op het oranje bolletje met de 2 witte pijltjes.
      • Naast de 127.0.0.1 komt uw licentieserver in beeld (in dit geval 192.168.85.64)
    • Klik die server aan en kies Apply.

U heeft nu de LicentieServer in beeld.

• De servernaam is: TSNL-TS2
      Het Ip adres is: 192.168.85.64
    • Servernaam: c:\windows\System32\drivers\etc\hosts
    • Voeg een regel toe:  IP-adres  servernaam , dus in het voorbeeld: 192.168.85.64   TSNL-TS2
      • Sla het bestand op. N.B. U heeft daar Administrator rechten voor nodig.
    • Kunt u het bestand niet in dezelfde map opslaan, kies dan een andere map bijv desktop en
      • Kopieer daarna het bestand hosts van desktop naar c:\windows\System32\drivers\etc\

→ Start de Technosoft Installer.

I
  • Codemeter verplaatsen naar een nieuwe PC of server

Codemeter verplaatsen naar een nieuwe PC of server

Bij deze de instructies:
    Oude PC/Server:
    http://lc.codemeter.com/84214/depot/index.php
    Kies verplaats. en volg de instructies, kopieer het ticketnummer dat aan het eind getoond wordt,
    je hebt het ticketnummer bij de nieuwe activatie weer nodig.

Nieuwe PC/ Server:
    Installeer CodeMeter: https://download.technosoft.nl/download/CodeMeterRuntime.exe
    Selecteer alle opties (server en webacces)
    Activeer de licentie: http://lc.codemeter.com/84214/depot/index.php
    met het ticketnummer dat u hebt gekopieerd.
    gebruik hiervoor Chrome, Firefox of Edge Chromium
    (De link niet gebruiken in Internet Explorer of de oude Edge)
    De Installatie zal er standaard voor zorgen dat de applicatie doorgelaten wordt door de
    Windows Firewall, mocht u een andere Firewall hebben of e.e.a. handmatig willen
    aanpassen zet dan de inkomende poort 22350 t/ 22352 TCP+UDP open.

Cliënt
    De licentie van CodeMeter wordt normaal vanzelf gevonden op een netwerk (broadcast)
    Als dit niet het geval is dan de CodeMeter licentie server op de cliënt configureren
    http://localhost:22352/configuration/server_search_list.html
    de automatic server search mag dan verwijderd worden,
    Voor CodeMeter wordt een ingestelde server opgeslagen in het Windows Register:
    Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WIBU-SYSTEMS\CodeMeter\Server\CurrentVersion\ServerSearchList
    PC:
    Installeer de programma’s via de Technosoft Installer:
    https://download.technosoft.nl/download/technosoft_installer.msi

Voor uitgebreide informatie betreffende CodeMeter zie onze website:
    https://www.technosoft.nl/support/codemeter

C