Liggers Mechanica

Dit is de basismodule van Liggers. Liggers wordt ingezet voor het constructief ontwerp van stalen, betonnen en houten balken over meerdere steunpunten. De basis hierbij is de mechanicaberekening.

Active scroll

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2020
Technosoft actief in 6 landen
2022
Eerste in Staalcertificering
2023
Technosoft onderdeel van treetop

Liggers Mechanica

Dit is de basismodule van Liggers. Liggers wordt ingezet voor het constructief ontwerp van stalen, betonnen en houten balken over meerdere steunpunten. De basis hierbij is de mechanicaberekening.

Gewichtsberekening

Aan de hand van een belastingbibliotheek kunt u met deze module een gewichtsberekening uitvoeren in Liggers.

Steunpuntoptimalisatie

Deze module bepaalt de meest optimale plaats voor uw steunpunten. Bij het ontwerpen van funderingsbalken met Liggers, kan een slimme plaatsing van funderingspalen ervoor zorgen dat er minder palen en/of minder wapening nodig is.

Wapening

Ontwerpen van wapening in balken of vloeren volgens de Eurocode 2. Direct grafisch zien welke wapening waar zit. Met KOMO certificaat.

Interactief wapenen

Met Liggers interactief wapenen kunt u heel handig de ontworpen wapening wijzigen. Deze module is erg handig om doorbuiging van vloeren te beperken of te korte staven samen te voegen. Alle Eurocode 2 toetsingen worden direct na de aanpassing gecontroleerd.

Brandwerendheid beton

Liggers Voorspanning

Om liggers en platen waaronder breed- en kanaalplaten met voorspanstaal met aanhechting te kunnen ontwerpen volgens Eurocode 2.

Wapening tekenen

De constructeur of tekenaar heeft met deze module functionaliteit voor het genereren en afdrukken van tekeningen van funderingsbalken, inclusief de wapening die eerder in module Beton werden ontworpen.

Liggers Staal

Hiermee ontwerpt u stalen balken volgens de Eurocode (NEN-EN 1993). Met de staaloptimalisatie functionaliteit kunt eenvoudig een economisch verantwoorde stalen balk over meerdere steunpunten ontwerpen.

Staal Raat- en Geïntegreerde Liggers

Om in combinatie met de module Staal volgens het CUR 2001-2 rapport de staalcontrole van deze speciale profielen te toetsen.

Liggers Hout

Een controlerende houtberekeningsmodule volgens Eurocode 5 (NEN-EN1995). Overschrijding van toelaatbare doorbuigingen, sterkte en kipstabiliteit wordt duidelijk vermeld. Hierdoor kunt u snel zien waar constructieve maatregelen te nemen.

Taalmodule

Voor bedrijven die buiten Nederland adviseren of met partijen in het buitenland samenwerken biedt Technosoft de taalmodule aan.